Αρχική » , , , , » «Είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε την τάξη εάν μας ζητηθεί»

«Είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε την τάξη εάν μας ζητηθεί»


Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλάει στο «Π».

Την ώρα που οι Αρχές της ΠΓΔΜ κατηγο­ρούν την ΕΛ.ΑΣ. για αδράνεια -με αποτέ­λεσμα να προκαλούνται επεισόδια στην Ειδομένη- και ομάδα κατοίκων της πε­ριοχής να ζητά η αστυνόμευση στην πε­ριοχή να γίνεται από τις σκοπιανές δυνάμεις, οι Έλληνες αστυνομικοί νιώθουν ένα σφίξιμο στο στομάχι.

«Αισθάνομαι θλίψη και ντροπή ως Έλληνας αστυνομικός από το κάλεσμα των κατοίκων της Ειδομένης, να βοηθήσει στην επιβολή της τάξης στην περιοχή η σκοπιανή Αστυνο­μία», δηλώνει αρχικά στο «Π» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. «Εκτιμώ πως η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να επιβάλει την τάξη και να εδραιώσει και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. Αρκεί να της ζητηθεί. Γίνεται πλέον φανερό, κάθε μέρα που περνά, πως αυτοί που δημιουργούν τα προβλήμα­τα δεν είναι οι πρόσφυγες. Είναι οι ανένταχτοι “αλληλέγ­γυοι" και οι άνθρωποι που δεν αποσκοπούν στην ηρεμία της περιοχής, αλλά, αντίθετα, στην ένταση και στα επεισόδια», συνεχίζει ο κ. Χαρέλας.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «απαιτείται άμεσα να ελεγχθούν αυτοί οι άνθρωποι και, όπου προκύπτουν ποινικές ευθύνες για ενέργειες έκνομες, να συλληφθούν. Κατόπιν, είναι εύκο­λη η κάθε εκκένωση της περιοχής σε κέντρα φιλοξενίας. Πρωταρχικός σκοπός για τη χώρα είναι η εδραίωση του αι­σθήματος ασφάλειας της περιοχής» και εξηγεί: «Έως σήμε­ρα, η Αστυνομία περιοριζόταν σε ρόλο παρατηρητή, στάση η οποία απαιτούν οι συνθήκες να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως η καταστολή είναι η μοναδική λύση. Ο ουσια­στικός έλεγχος, όμως, αυτών που προκαλούν τις εντάσεις και επιμένουν στο να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα είναι, πλέον, αναγκαίος για την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας αλλά και των προσφύγων».

«Στο έδαφος της ΠΓΔΜ ο φράχτης»

Δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον πρόεδρό της ΠΟΣΥΦΥ για το εάν οι σκοπιανές δυνάμεις επιχείρησαν σε ελληνικό έδαφος. «Πρόκειται για μία πράξη καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση, με τους Σκοπιανούς αστυνομικούς να πυ­ροβολούν (σ.σ. με πλαστικές σφαίρες) σε ελληνικό έδαφος. Από την άλλη, επισημαίνω πως ο φράχτης που σηκώθηκε από την ΠΓΔΜ είναι στο έδαφος της και, μάλιστα, από την πλευρά της χώρας μας έχουν αφήσει και δύο μέτρα, ώστε να μπορούν να προβαίνουν στη συντήρησή του και από την πλευρά μας. Η παρουσία τους, λοιπόν, από την εξωτερική πλευρά του φράχτη δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση. Αυτή (σ.σ. η παραβίαση) πραγματοποιείται όταν απομακρύνονται από τον φράχτη και είναι, σε κάθε περίπτωση, καταδικαστέα».

Κώστας Παπαδόπουλος
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-16/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger