Αρχική » , , , » «Εθνική Ενότητα», το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου

«Εθνική Ενότητα», το νέο κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου


«Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ των Αβέρωφ-Καραμανλή».

Την ίδρυση νέου κόμματος παρουσίασαν το μεσημέρι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Το όνομα αυτού «Εθνική Ενότητα». Ποιοι θα συμμετέχουν;  Οπως εξήγησαν οι επικεφαλής της κίνησης, ο πρώτος θα έχει θέση Προέδρου, ο δεύτερος γραμματέα, ενώ όσον αφορά στο ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο αυτό κόμμα, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές και προσκλήσεις με πολιτικές προσωπικότητες. Σε ερώτηση για το αν μιλούν με πρώην στελέχη της ΝΔ όπως τον Νίκο Μιχελάκη και τον Αργύρη Ντινόπουλο απάντησαν θετικά, λέγοντας, μάλιστα ότι μίλησαν και χθες. 

Θετική ήταν η απάντησή τους και στο ερώτημα για το αν συνομιλούν με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αρνήθηκαν ωστόσο να απαντήσουν σε ερώτηση για το αν τους έχουν ενθαρρύνει στελέχη της ΝΔ να προχωρήσουν στη δημιουργία της εν λόγω κίνησης. «Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή». Θέλοντας να δώσουν το στίγμα του νέου αυτού κόμματος, Μπαλτάκος και Καραζαφέρης τόνισαν ότι θα «είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή». «Είναι δικοί μας άνθρωποι» είπαν για τους ψηφοφόρους τoυ Λαικού Συνδέσμου. Σε ερώτηση για το αν τους αφορούν οι ψηφοφόροι του Λαικού Συνδέσμου, οι επικεφαλής του νέου κόμματος είπαν ότι «είναι δικοί μας άνθρωποι δεξιοί ψηφοφόροι βεβαίως μας αφορούν». «Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού», κατέληξαν. 

 Μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος, όταν ύστερα από σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, πιέστηκε να μιλήσει για την περίφημη συνάντηση με τον Ηλία Κασιδιάρη, άφησε να εννοηθεί ότι είχε γίνει με δική του πρωτοβουλία. Σε ερώτηση πάντως για το αν μιλά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι «με τον Σαμαρά έχουμε μιλήσει πολύ στο παρελθόν, δεν χρειάζεται πια». «Είμαστε ευρωσκεπτικιστές». 

Όσον αφορά το χαρακτήρα του νέου κόμματος οι Καρατζαφέρης, Μπαλτάκος είπαν ότι είναι «προσβολή το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Εμείς είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Σήμερα είναι γενέθλια ημέρα μιας νέας προσπάθειας με παλαιές ρίζες να ενωθούν όλες οι πατριωτικές δυνάμεις». 

Σε ερώτηση αν στηρίζουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ απάντησαν ότι ελπίζουν να μην χρειαστεί, αλλά όπως πρόσθεσαν «δεν ζούμε με το φόβο της εξόδου από το ευρώ». «Ο Μητσοτάκης ανήκει στο κέντρο, να μας αφήσει στην ησυχία μας». «Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα», είπε ο κ. Μπαλτάκος αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυρίακο Μητσοτάκη. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Καρατζαφέρη για τους Αδωνι και Βορίδη που ανήκαν στο ΛΑ.Ο.Σ ο πρόεδρος του νέου κόμματος είπε πως «η καρέκλα είναι ισχυρότερη του πατριωτισμού. Αν θυσίασαν τον πατριωτισμό για την καρεκλοθηρία δικό τους πρόβλημα».

pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger