Αρχική » , , » Εμφύλιες συμπλοκές πριν από την οριστική διάλυση

Εμφύλιες συμπλοκές πριν από την οριστική διάλυση


Ουδείς, είτε αριστερός είτε δεξιός, καταλαβαίνει ότι η «μαύρη» οικονομική κατάσταση θα φέρει πλήρη κοινωνική αποσύνθεση, εντάσεις και στο τέλος εμφυλιακές σκηνές...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Τώρα κατηγορούνται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για «ξεπουλήματα» και απόλυτη υπακοή στους ξένους δανειστές. «Η αξία του λιμανιού εί­ναι τετραπλάσια από αυτήν που το δώσαμε», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. Και ο υπουργός κ. Δρίτσας έβαλε φω­τιά, λέγοντας ότι «η πώληση του λι­μανιού γίνεται για να ικανοποι­ηθούν οι δανείστες και όχι για την ανάπτυξη του λιμένος». Μάλιστα, ο υπουργός εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζοντας ότι «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει», είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτι­κοποίηση της δημόσιας περιου­σίας του ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών. Είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρημα­τικούς οργανισμούς. Είμαστε υπό εποπτεία.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η με­λάνη της υπογραφής του κυρίου Τσίπρα κάτω από τη σύμβαση πα­ραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco και εξερράγησαν τόσο οι δικοί του άνθρωποι όσο και όλα τα στελέχη της αντιπολίτευσης. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι εναντιώθηκαν στο ξεπούλημα του λιμανιού και οι αντιπολιτευό­μενοι άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν παραίτηση του Δρίτσα, γιατί επέκρινε τη μεταβίβαση ενός μεγάλου «ασημικού» του Δημοσί­ου στους Κινέζους.

Κανείς, μα κανείς δεν έχει κατα­λάβει ότι συμπλεκόμενοι μεταξύ μας διευκολύνουμε τις δυνάμεις κατοχής να επιβάλλουν περισσό­τερα μέτρα στον βασανισμένο και δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και να αρπάξουν αντί πινακίου φακής ό,τι έχει απομείνει στο τριπλοπτωχευμένο ελληνικό Δημόσιο. Ουδείς, είτε αριστερός είτε δεξιός, καταλαβαίνει ότι η «μαύρη» οικο­νομική κατάσταση θα φέρει πλή­ρη κοινωνική αποσύνθεση, εντάσεις και στο τέλος εμφυλιακές σκηνές. Όλοι έχουν φθάσει στο σημείο με τη συμπεριφορά τους να υμνούν την «επιτυχημένη» συ­νταγή των ξένων, να σπρώχνουν όποιους είναι πάνω, να ξεπουλάνε έναντι οποιοσδήποτε τιμήματος όλους τους στρατηγικούς τομείς της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, αύριο νερό και ΔΕΗ κ.λπ.), ενώ όποιος προβάλ­λει αμφιβολίες για την ορθότητα αυτών των πράξεων γίνεται στόχος επικρίσεων και αφορισμών εί­τε για να υπάρξει «αντιπολιτευτι­κός λόγος» προκειμένου να φθα­ρεί η μνημονιακή «πρώτη φορά Αριστερά» είτε για να γίνουν αρε­στοί στους Γερμανούς και τους υπόλοιπους δανειστές.

Έτσι φθάνουμε σιγά - σιγά στο ση­μείο απόλυτης ρευστοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας λόγω υπερφορολόγησης και κόστους ζωής και πλήρους απώλειας όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δη­μοσίου. Η Εθνική Άμυνα, ας μην κρυβόμαστε, λόγω περικοπών έχει υποβαθμιστεί και διατηρείται σε κάποιο -ακόμη- επίπεδο από την υπερηφάνεια των Ελλήνων αξιωματικών. Η Διπλωματία συρ­ρικνώνεται, αφού το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει να πληρώσει ούτε τα ενοίκια πρεσβειών και προξενείων, και σε λίγο θα διαλυ­θεί η Δημόσια Τάξη, αφού τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν φθάσει σε σημείο να πεινάνε και οι περισσότεροι να κάνουν δεύτε­ρες δουλειές.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρ­χουν συμπατριώτες μας, πως υπάρχουν Έλληνες (καμία σημα­σία αν είναι αριστεροί ή δεξιοί) που υπακούουν σε τέτοιες οδηγίες ξένων και υπογράφουν τον θάνα­το του ελληνικού πληθυσμού. Αδυνατώ να πιστέψω ότι επί έξι συναπτά έτη αποδέχονται όλα αυ­τά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και ισχυρίζονται κάθε εξάμηνο ή κάθε χρόνο πως έρχεται... η «Ανάσταση» της οικονομίας. Πραγματικά, είναι τόσο ηλίθιοι ώστε, ξεπουλώντας τα πάντα (ακό­μη και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας), να πι­στεύουν ότι πρόκειται να αποπλη­ρωθεί το αστρονομικό χρέος της χώρας;

Πραγματικά η αξιωματική αντιπο­λίτευση, η Δημοκρατική Συμπα­ράταξη, το Ποτάμι και όλοι οι άλ­λοι Ευρωπαϊστές πιστεύουν ότι, μόλις φύγει ή «ρίξουν» τον μνημονιακό Αλέξη και αναλάβουν αυτοί, θα σχηματιστεί ουρά επενδυτών για τη χώρα; Πόσα λιμάνια έχουν απομείνει; Πόσες ΔΕΗ και πόσες ΕΥΔΑΠ; Και πόσο θα τα ξεπουλά­νε; Πιο φθηνά; Πιο ευρωπαϊκά;

[ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ)-11/04/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger