Αρχική » , , , » Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο στο Αιγαίο!

Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο στο Αιγαίο!


Δεν επέτρεψαν σε Έλληνα αξιωματικό, που συμμετείχε στη νατοϊκή δύναμη, να αποβιβασθεί στη Λέσβο για να πάει στην κηδεία του πατέρα του!
Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών, νοτίως της Χίου, για να παραλάβει ασθενή από τουρκική κορβέτα.

Οι Τούρκοι τραβούν επικίνδυνα το σχοι­νί στο Αιγαίο με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΝΑΤΟ. Είναι τόσο έντο­νες οι προκλήσεις των Τούρκων, που οδήγη­σαν επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην απόφαση να εισηγηθούν να μην ανανεω­θούν οι διπλωματικές άδειες για το ΝΑΤΟ που λήγουν αύριο!

Η Real news αποκαλύπτει δύο από τα πιο σο­βαρά περιστατικά που έγιναν στο Αιγαίο τις τε­λευταίες ημέρες.

Πριν από περίπου 10 ημέρες συνέβη το πρώ­το επεισόδια, στη ναυαρχίδα της νατοϊκής δύ­ναμης SNMG2. Μαζί με τον Γερμανό διοικη­τή Γεργκ Κλάιν στο πλοίο «ΒΟΝΝ» επιβαίνουν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος αξιωματικός.

Για λόγους... ισορροπίας υποτίθεται. Το γερ­μανικό πλοίο έπλεε μεταξύ Λέσβου και Χίου, όταν ο Έλληνας αξιωματικός πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πατέ­ρα του. Το ΓΕΝ ζήτησε από τον Γερμανό διοι­κητή να πλεύσει προς τη Λέσβο για να αποβι­βάσει τον Έλληνα αξιωματικό. Ο Γερμανός ναύ­αρχος απάντησε ότι βεβαίως και θα το κάνει. Σε μια τέτοια ανθρώπινη στιγμή όλα επιτρέπο­νται. Αυτό, όμως δεν ισχύει για την Τουρκία. Ο Τούρκος αξιωματικός παρενέβη και είπε ότι δεν επιτρέπει να πλεύσει το «ΒΟΝΝ» στη Μυτιλήνη γιατί το νησί είναι αποστρατιωτικοποιημένο!

Ο Γερμανός διοικητής προσπάθησε να του εξηγήσει ότι η περίσταση επιβάλλει να αφεθούν αυτές οι ενστάσεις στην άκρη. Μάταια. Και κάπως έτσι φθάσαμε στο τραγελαφικό ση­μείο ο Γερμανός διοικητής να μιλά με τον αρ­χηγό του τουρκικού Επιτελείου Ναυτικού για να... διαπραγματευθεί την αποβίβαση Έλληνα αξιωματικού σε ελληνικό νησί! Αποτέλεσμα; Οι Τούρκοι ήταν ανένδοτοι και το ΓΕΝ αναγκά­στηκε να απονηώσει το ελικόπτερο της φρε­γάτας «Σαλαμίς» για να παραλάβει τον αξι­ωματικό μας από τη ναυαρχίδα της νατοϊκής δύναμης SNMG2 και να πάει στην κηδεία του πατέρα του.

Παραβίασαν... όλο το Αιγαίο

Το δεύτερο επεισόδιο έγινε τις πρωινές ώρες της 5ης Απριλίου. Τουρκικό ελικόπτερο S-70 του Ναυτικού εισήλθε εντός του FIR Αθηνών, χωρίς να ζητήσει άδεια από τις ελληνικές Αρ­χές προκειμένου να παραλάβει ασθενή από την τουρκική κορβέτα «ΒΕΥΚΟΖ» (F-503), η οποία συνοδεύει στο Αιγαίο το υδρογραφικό- ωκεανογραφικό πλοίο του τουρκικού ναυτικού «CESME» (Α-599) που εκτελεί έρευνες σε περι­οχή του κεντρικού Αιγαίου (νότια της Σκύρου - δυτικά των Ψαρών - βόρεια της Άνδρου) σύμ­φωνα με τη NAVTEX 226/16.

Το ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτίως της Χίου και παρέλαβε τον ασθενή από την κορβέτα που έπλεε δυτικά του νησιού. Στη συνέχεια, εξήλθε από το FIR Αθηνών από το ίδιο σημείο από το οποίο εισήλθε. Υπόψη ότι η τουρκική κορβέτα δεν διαθέτει ελικοδρόμιο, οπότε η παραλαβή ασθενούς εάν έγινε, πραγματο­ποιήθηκε με αιώρηση του ελικοπτέρου και τρά­βηγμα του ειδικού καλαθιού-φορείου.

Η παραπάνω πτήση έχει καταγραφεί ως πα­ραβίαση, ενώ πληροφορίες λένε ότι το ελικό­πτερο δεν απάντησε σε καμία κλήση των ελλη­νικών σταθμών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για ιταμή πρόκληση, όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δείχνει πόσο η Άγκυρα περιφρονεί κάθε έννοια νομιμότητας. Ακόμη και με την παρουσία του ΝΑΤΟ, το οποίο -για να μην το «αθωώσου­με»- τελικά κάνει όλα τα κέφια των Τούρκων, έστω και αν προσπαθεί, υποτίθεται, να τους μεταπείσει για όσα παράλογα ζητούν και τελι­κά επιβάλλουν. Δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι η νατοϊκή δύναμη αποφεύγει συστηματι­κά από την έναρξη της τυπικής της παρουσί­ας να πλεύσει στα Δωδεκάνησα. Έχει αποφύγει επίσης να ελλιμενίσει σκάφος της σε νησί του Αιγαίου! Όλα τα πλοία εξυπηρετούνται από τα λιμάνια Θεσσαλονίκης Πειραιά και φυσικά από τη Σούδα. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τις εισηγήσεις επιτελών, που ζητούν επί της ουσί­ας να αποχωρήσει από το Αιγαίο το ΝΑΤΟ, το οποίο βέβαια έτσι και αλλιώς έχει αρχίσει να... αποχωρεί μόνο του.

Στα δύο η μόνιμη δύναμη

Η ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ MARCOM) αποφάσισε το «σπάσιμο» στα δύο της μόνιμης δύναμης SNMG2, η οποία έχει διατεθεί -υποτίθεται- για την αντιμετώπι­ση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Ειδικότερα:

Απέσυρε από τη δύναμη του Αιγαίου την καναδική φρεγάτα «HCMS FREDERICTON» (337), η οποία βρίσκεται ήδη στον λιμένα της Βάρνας στη Μαύρη θάλασσα.

Συγκρότησε την υποομάδα SNMG Task Unit 2 (SNMG TU.02), της οποίας τέθηκε επι­κεφαλής το καναδικό πλοίο (flag ship). Στην Task Unit 2 της SNMG εντάχθηκαν επίσης μια ρουμανική φρεγάτα (ROS REGINA MARIA F-222) και μια βουλγαρική κορβέτα (BGS RESHITELNI-13), ενώ πρόκειται να ενταχθούν και πλοία του τουρκικού Π.Ν.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ανακοινώσεις του ΝΑΤΟ, σε πρώτη φάση η SNMG TU. 02 θα διεξάγει ασκήσεις στην περιοχή της Μαύ­ρης θάλασσας για την αντιμετώπιση απειλών από αέρος, ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέ­μου και θα εξασκηθεί στην αντιμετώπιση επι­θέσεων από μικρά σκάφη. Συνεπώς η δύνα­μη της SNMG2 μειώθηκε από 7 σε 6 πλοία, εκ των οποίων επιχειρούν τις περισσότερες ήμε­ρες τα μισά.

[REALNEWS-10/04/2016(Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒ0ΥΝ0Π0ΥΛ0Υ-p.karvounopoulos@realnews.gr)]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger