Αρχική » , , , , » ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό


Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι χθες ελικόπτερο του Π.Ν. (τύπου S70B,Aegean Hawk), ύστερα από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 60χρονου αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα σε βραχώδη ακτή του Πόρου. Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος στον λιμένα Πόρου. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Την εναέρια υπηρεσία με στόχο τη φρούρηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνουν drones, τα οποία διαθέτουν και κάμερες, που μπορούν να μεταδίδουν αξιόπιστη εικόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δοκιμές οι οποίες έπεισαν την ηγεσία να εγκρίνει τη χρησιμοποίηση των drones στο σύστημα φύλαξης του ΥΠΕΘΑ ολοκληρώθηκαν πριν από περίπου 15 ημέρες.

 Χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης διέθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Εντυπωσιασμένος από τη γενναιοδωρία των Ελλήνων, παρά την κρίση, δήλωσε ο πρεσβευ­τής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Στη διάθεση του Ελληνικού Στρατού, οι επικεφαλής του οποίου ήδη έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο διανομής τους, βρίσκονται χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στους πρόσφυγες που παραμένουν στη χώρα μας.

Του ΦΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΦΗ 

Συγκεκριμένα, ο Ελλη­νικός Στρατός, εκ μέρους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του ΓΕΕΘΑ, παρέλαβε στο «Στρα­τόπεδο Καποτά», στο Μενίδι Αττι­κής, μεγάλες ποσότητες ανθρωπι­στικής βοήθειας για τους πρόσφυ­γες και τους μετανάστες, που πρόσφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέ­σω της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών και της Αμερικανικής Διοικήσεως Ευρώπης (USEU-COM).

Η μεγάλη αυτή προσφορά, που έχει τη μορφή δωρεάς, περιλαμβά­νει χιλιάδες κρεβάτια, υπνόσακους, κουβέρτες, μαξιλάρια, πάνες για μω­ρά καθώς και πλήθος άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Όλα αυτά παραδόθηκαν από την 409η Ταξιαρχία Υπο­στήριξης του Αμερικανικού Στρατού στην Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκη­ση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ). Την παραλαβή εκ μέρους του Ελληνικού Στρατού έκανε ο επιτε­λάρχης υποστράτηγος Σταύρος Τσερπές.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, αναφερόμενος σε αυτήν την πρωτοβουλία, τόνι­σε: «Η τελευταία δωρεά παρουσιάζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνη­σης των ΗΠΑ να βοηθήσει την Ελ­λάδα στην κάλυψη παροχής ανθρω­πιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης, που τόσο χρειάζεται αυτήν την περίοδο για την αντιμετώπιση του κύματος προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών». Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ πρόσθεσε ακόμα: «Είμα­στε εντυπωσιασμένοι από τη γενναιοδωρία του ελληνικού λαού, ο οποί­ος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εν μέσω μίας πολύ μεγάλης οικονομι­κής κρίσεως, πρόσφερε τρόφιμα, στέγη και ιατρική βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη».

Το πρόγραμμα παροχής ανθρω­πιστικής βοήθειας ξεκίνησε νωρίτε­ρα αυτόν τον μήνα, όταν η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως την επιπλέον βοήθεια που χρειαζόταν. Αμέσως οι υπεύθυνοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα εργάστηκαν σε στενή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στην ανεύρεση διαθέσιμων υλικών και εν συνεχεία στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη διάθεσή τους. Σε αυτό συνεισέφερε καθοριστικά το Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας, πιο γνωστού ως ODC, στην Αθήνα και ιδιαίτερα ο επικεφαλής του, ο συνταγματάρχης Jay Gardner.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-11/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger