Αρχική » , , , » Άδεια ανατροφής παιδιών θα δικαιούνται και οι στρατιωτικοί

Άδεια ανατροφής παιδιών θα δικαιούνται και οι στρατιωτικοί


Άδεια ανατροφής τέ­κνου δικαιούνται να λαμ­βάνουν και οι πατέρες στρατιωτικοί όταν η σύζυ­γός τους δεν εργάζεται, όπως ισχύει εδώ και τρία χρόνια με πολιτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

Αυτό προβλέπει υπουρ­γική απόφαση, την οποία υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυ­νας, Δημήτρης Βίτσας, κα­τόπιν πρότασης του Συνη­γόρου του Πολίτη.

Στην ανεξάρτητη Αρχή διαμαρτυρήθηκαν πατέρες στρατιωτικοί, διότι ο νόμος 4210/2013 εξαιρεί τους ίδιους από τη χορήγησή της εν λόγω άδειας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι πρότεινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καταργηθεί αυτή η εξαίρεση, σημειώνοντας ότι συνιστά άμεση διάκριση λόγω φύλου και αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών και στην απαγόρευση κάθε άμεσης ή έμμεσης διάκρισης όσον αφορά τους όρους εργασίας, για λόγους που αφορούν το φύλο.

Αρχικά, το υπουργείο απάντησε αρνητικά, επικαλούμενο τον ιδιαίτερο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, και ισχυρίστηκε ότι ενδεχόμενη κατάργηση αυτού του περιορισμού θα είχε υπολογίσιμη επίπτωση στην επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσιών και ως εκ τούτου στην κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελικά, το υπουργείο άλλαξε στάση και με την απόφαση του κ. Βίτσα ο στρατιωτικός δικαιούται, πλέον, να κάνει χρήση ολόκληρης της άδειας ανα­τροφής στις περιπτώσεις που ή σύζυγός του δεν εργάζεται.

(Ο ΛΟΓΟΣ-15/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger