Αρχική » , , , , » Η μαντίλα και ο συμβολισμός της

Η μαντίλα και ο συμβολισμός της


Η Ελλάδα, ακόμα και με τα σημερινά της χάλια, είναι μια χώρα με τεράστιες ελευθερίες, ειρηνική, με μια θρησκεία που δι­δάσκει το «αγαπάτε αλλήλους» και είναι μα­κριά από κάθε τζιχάντ η σαρία. Διδάσκει αγάπη και δεν αναφέρεται σε άπιστους.

Η Πολιτεία, με τη σειρά της, ανέχεται όλες τιε θρησκείες και τα παρακλάδια της και ασπάζεται την αρχή της ελευθερίας έκφρασης θρησκευτικών απόψεων. Απαγο­ρεύει, πολύ σωστά, τον προσηλυτισμό (άρ­θρο 13 Συντάγματος).

Η εθνική εορτή της χώρας (25η Μαρτί­ου) πρέπει να γίνεται δεκτή με σεβασμό και δέος από αλλοδαπούς που φιλοξενούνται και τρώνε ψωμί εδώ. Καμιά παρέμβαση που διαταράσσει το κλίμα, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, δεν είναι ανεκτή, θα ήταν πρόκληση, όταν μάλιστα εορτάζουμε την απελευθέρω­ση της Ελλάδας από το... φέσι, τον σκοταδι­σμό, την μπούργκα, τον ραγιαδισμό (από τον τελευταίο δεν απελευθερωθήκαμε εισέτι). 

Μια μαθήτρια, αλλοδαπή μουσουλμά­να, τιμάται από το σχολείο της και τίθεται παραστάτης της σημαίας. Έπρεπε να διαισθανθεί την τιμή και να τιμήσει κι αυτή, ανάλογα, αυ­τό το προνόμιο. Με τη μαντήλα (που μπορεί να φέρει όπου θέλει, εκτός από δημόσια τελετή) τι μήνυμα ήθελε να δώσει αυτή τη στιγ­μή που το θέμα των Ισλαμιστών βρίσκεται σε έξαρση; Δεν αντελήφθη (αυτή, οι γονείς, το σχολείο) ότι μπορούσε να προκαλέσει παρερμηνείες και αντιδράσεις; Κοινός νους...

Φαντάζεσθε μια χριστιανό μαθήτρια να έφερε στο στήθος της σταυρό σε παρέλα­ση στο Κάιρο, την Καμπούλ, την Ντόχα, τη Βασόρα; θα την εκτελούσαν επιτόπου.

Τελικά τη μεγάλη ευθύνη φέρει το υπουρ­γείο Παιδείας, που έπρεπε να έχει επιβάλει κανονισμό παρελάσεων. Απλό ντύσιμο, χωρίς μαντήλες, τουρμπάνια ή ψηλά τακούνια. Είναι απλό.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-11/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger