Αρχική » , , , , , , » Θεωρούν την Κίναρο τουρκικό έδαφος!

Θεωρούν την Κίναρο τουρκικό έδαφος!


Οι Τούρκοι «αλωνίζουν» πλέον στο Αιγαίο, με την πλήρη ανοχή της Ελλάδας και την κάλυψη του ΝΑΤΟ, που περιπολεί στη θάλασσα παρακολουθώντας την προκλητικότητα της Άγκυρας.
Καταγγελία-πρόκληση της εφημερίδος «Sozcu» για παραβίαση τουρκικού εδάφους από τον υπ. 'Άμυνας Π. Καμμένο στη νήσο Κίναρο.

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΚΑΚΟΥ

Παράλληλα, τουρκικές εφημερίδες δημιουρ­γούν κλίμα αμφισβήτησης για ελληνικά νησιά, μιλώντας για παραβίαση του τουρκι­κού εδάφους με αφορμή την παρου­σία του Πάνου Καμμένου σε επιμνη­μόσυνη δέηση στην Κίναρο!

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η καταγγελία Τούρκων ότι μετά την περίεργη πτώση του ελληνικού ελι­κοπτέρου στη νήσο Κίναρο στις 11 Φεβρουάριου, παραβιάστηκε η τουρκική επικράτεια με την άφιξη στο νησί του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας και την τέλεση μνημόσυ­νου για τα τρία τραγικά θύματα, των χειριστών του πολεμικού ελικοπτέ­ρου. Σε χθεσινό δημοσίευμα η τουρ­κική εφημερίδα «Sozcu», η οποία σημειωτέον δεν πρόσκειται στον Ερντογάν, αναφέρει ότι το Σάββατο 9 Μαρτίου έγινε κατάφωρη παρα­βίαση της τουρκικής εθνικής κυριαρ­χίας στο ελληνικό νησί Κίναρος, με την τέλεση μνημόσυνου για τα θύμα­τα της τραγωδίας της 11ης Φε­βρουάριου.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέ­ρει πως στην «τουρκική» νήσο πήγε παράνομα ο ίδιος ο υπουργός Άμυ­νας της Ελλάδας μαζί με τον αρχηγό του ελληνικού Γενικού Επιτελείου και μαζί με Έλληνα ιερέα τέλεσαν παράνομα το μνημόσυνο. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η Κίναρος ανήκει στην επαρχία της Μούγλας και έγινε παραβίαση του τουρκικού εθνικού χώρου.

Μάλιστα η «Sozcu» προχωρεί ακόμα περισσότερο και κάνει εκτενή αναφορά για μια σειρά νήσων και νησίδων της περιοχής των Δωδεκανήσων, μεταξύ των οποίων οι Φούρνοι και η Καλόλιμνος, που όπως ισχυρίζεται ανήκουν στην Τουρκία και η Ελλάδα κατέχει παράνομα, γι΄ αυτό και θα πρέπει η Τουρκία να αντιδράσει και να αποκαταστήσει τη... «νομιμότητα». Οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο έχουν πλέον γίνει τόσο έντονες, που στο υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας υπάρχουν πλέ­ον ισχυρές αντιδράσεις από επιτε­λείς που ζητούν να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε διπλωμα­τικό επίπεδο πριν υπάρξει «θερμό επεισόδιο».

Η νέα αφορμή δόθηκε μετά τις χθεσινές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αερο­σκάφη. Δύο F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 9.000 πόδια, εν μέσω των περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την πάταξη των κυ­κλωμάτων διακίνησης μεταναστών που έχουν οδηγήσει χιλιάδες σε πνιγμό.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέ­σβου και Χίου χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως στις 13:26 μ.μ., πέ­ταξαν πάνω από τις Οινούσσες στα 9.000 πόδια και ένα λεπτό αργότερα εξήλθαν του FIR Αθηνών, πετώντας μεταξύ πάλι Λέσβου-Χίου. Ο τουρ­κικός σχηματισμός αναγνωρίσθηκε από ελληνικά μαχητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πτήση των τουρκι­κών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει η ολλανδική φρεγά­τα «Van Amstel» που δρα ανατολικά της Χίου, στο πλαίσιο της αποστολής του ΝΑΤΟ για τη διακοπή των γραμ­μών που χρησιμοποιούν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών. Η ελληνική φρεγάτα «Σαλαμίς» και η τουρκική «Gokova» δρουν ανατολικά της Λέσβου.

Την προηγούμενη Δευτέρα (4 Απριλίου) είχε γίνει νέο μπαράζ παραβιάσεων από έξι τουρκικά αερο­σκάφη, τρία τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και δύο τουρκικά ελικόπτερα που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να κατα­θέσουν σχέδια πτήσεως. Είχαν καταγραφεί 7 παραβάσεις των κανό­νων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 21 πα­ραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώ­ρου στο Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώ­σεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-12/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger