Αρχική » , , , , , , , » Ένα (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ) ΤΑΙΠΕΔ για τον κ. Καμμένο

Ένα (ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ) ΤΑΙΠΕΔ για τον κ. Καμμένο


Και εγένετο... στρατιωτικό ΤΑΙΠΕΔ ή, για να ακριβολογώ, προσωποπαγές ΤΑΙΠΕΔ του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Εντελώς ανεξάρτητο από το (πολιτικό) ΤΑΙΠΕΔ, αυτό με τις αποκρατικοποιήσεις και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Με σχέδιο νόμου που ήδη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»(και πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή) συστήνεται «Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων», με την επωνυμία ΥΠΑΑΠΕΔ η οποία θα λειτουργεί ως οργανωτική μονάδα επιπέδου διεύθυνσης και θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Θα διαχειρίζεται όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή μιλάμε για τεράστια περιουσία. Και τούτο διότι περιλαμβάνει τα ακίνητα (που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς) του Ταμείου Εθνικού Στόλου και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας, καθώς και τα ακίνητα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κ.τ.λ. Με δυο λόγια, αν περάσει τελικά το νομοσχέδιο αυτό από τη Βουλή, ο Πάνος Καμμένος θα διαχειρίζεται και με νόμο, χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό. τεράστια στρατιωτική περιουσία. Θα είναι δηλαδή ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στη χώρα. Μήπως αυτό τελικά ήταν το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που είχε με τον Αλ. Τσίπρα για την παραμονή του στην κυβέρνηση;

(ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 03/04/2016)

Η νέα ΜΟΜΑ του Πάνου Καμμένου

Τις εργολαβικές δραστηριότητες της ξεχασμένης ΜΟΜΑ (Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) αναβιώνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υλοποιώντας ένα από τα πρώτα μέτρα της υπουργικής του θητείας στη συγκυβέρνηση ΣΥΡ1ΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Σε νομοσχέδιο του υπουργείου που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 11 Απριλίου, ο κ. Καμένος προαναγγέλλει τη νέα υπηρεσία στο ΓΈΕΘΑ, την οποία μετονομάζει σε Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ).

Η συγκεκριμένη μονάδα θα συμβάλλει στη μελέτη και την εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος με φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων. Ο υπουργός Άμυνας δεν περιορίζεται όμως μόνο στη ΜΟΜΚΑ. Με άλλη διάταξη προβλέπει την πολεοδομική ωρίμανση περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου, διεκδικώντας ρόλο «στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ»!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΑΙΠΕΔ

Όλη η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, και συγκεκριμένα τα ακίνητα ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ) που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και η αξιοποίηση των ακινήτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ), προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους περνούν σε ένα νέο στρατιωτικό ΤΑΙΠΕΔ, η ίδρυση του οποίου προβλέπεται σε σχέδιο νόμου που αναρτήθηκε στο opengov. Τον διευθυντή του στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ θα επιλέξει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος και θα ελέγχει όλη την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δημιουργία του στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ μετά το ΟΚ του κ. Αλέξη Τσίπρα είναι ο λόγος που ο κ. Καμμένος «ξέχασε» το θέμα Μουζάλα, όπως λένε οι γνωρίζοντες...

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 03/04/2016)
staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger