Αρχική » , , , , » «Κανείς μας δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Συρία απλά δε θέλουμε να πάμε στο στρατό»

«Κανείς μας δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Συρία απλά δε θέλουμε να πάμε στο στρατό»


Απίστευτη παραδοχή Σύριου «πρόσφυγα»

Κανείς στη Συρία δεν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω του πολέμου και όλοι έχουν έρθει στην Ευρώπη μόνο για να αναζητήσουν χρήματα και δουλειές, ομολογεί ένας Σύριος «πρόσφυγας» σε γερμανό δημοσιογράφο, σύμφωνα με τον ιστότοπο redsky.

Η απίστευτη ομολογία περιέχεται σε ένα άρθρο που τιτ­λοφορείται στη γερμανική έκδοση της huffington post, «Οι Σύριοι - Μία Προσφυγική Ιστορία» με το μετανάστη να εξηγεί στο δημοσιογράφο ότι ο ίδιος και οι άλλοι που ισχυρίζονται ότι είναι πρόσφυγες, δεν φεύγουν για να γλυτώσουν τον πόλεμο, αλλά έρχονται, απλώς, για να βρουν δουλειά και χρήματα. 

Ο Σύριος δήλωσε, ότι η μητέρα του ήδη έχει πάει στην Αμερική και ότι η αδελφή του παραμένει στη Συρία: «Κανείς από εμάς δεν αναγκάστηκε να το σκάσει. Το καθεστώς του Άσαντ είναι σκληρό και άδικο, αλλά μπορείς να ζήσεις στη Συρία, αν δεν μπλέκεις με αυτό». Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν οι Σύριοι έφυγαν από την χώρα για να γλυτώσουν από τους τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, η απάντηση ήταν επίσης, αποκαλυπτική: «Κατάγομαι από τη Δαμασκό όπως και οι περισσότεροι από εμάς (πρόσφυ­γες) που έχω γνωρίσει στο κέντρο προσφύγων. Δεν υπάρχει ISIS στη Δαμασκό. Είναι σε άλλες περιοχές, για παράδειγμα, προς το Ιράκ. Οι φίλοι μου και εγώ φύγαμε γιατί δεν θέλαμε να πάμε στο στρατό. 

Και επειδή είναι πιο εύκολο να βρεις μια καλή δουλειά και να κερδίσεις χρήματα στην Ευρώπη. [...] Το καλοκαίρι είδαμε στο Δια­δίκτυο ότι η Γερμανία ήθελε ανθρώπους να πάνε να ζήσουν εκεί. Μας κάλεσαν να έρθουμε εδώ. Και ακούσαμε ότι το κράτος θα αναλάβει τη φροντίδα μας και θα μας δοθούν δουλειές. Αλλά δεν μπορώ να βρω μία δουλειά...Στην Τουρκία μένουμε μέχρι να βρούμε τρόπο να βγάλουμε βίζα».

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-25/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger