Το πλοίο «Ελλάς»


Κύριε διευθυντά

Το πλοίο «Ελλάς» ιδιοκτησίας του ελληνικού λαού ξεκίνησε για τις ΗΠΑ με πλήρωμα και κα­πετάνιο που διάλεξαν οι κάτοικοι αυτής της χώρας και ενέκριναν οι Ευρωπαίοι ναυλωτές. Ο νέος καπετάνιος πρώτη φορά πλοιάρχευε, στην πραγματικότητα ήταν δόκιμος άρτι αποφοιτήσας από τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, το κεφάλι του γεμάτο θεωρίες και εμπειρία μηδέν. Νό­μιζε ότι ήταν τυχερός γιατί ο υποπλοίαρχος ήταν και οικονομολόγος και τον διαβεβαίωσε ότι θα αλλάξει τη ναύλωση με διαπραγματεύσεις, ο ανθυποπλοίαρχος του είπε να μην ανησυχεί γιατί ο ιδιοκτήτης είναι του χε­ριού του, αφού ο πατέρας του είναι παπάς και γνωρίζει το ποί­μνιο, ο πρώτος μηχανικός ήταν λίγο ξεχασιάρης, αφού ξέχασε να δηλώσει 2 εκατ. στη δήλωσή του αλλά δεν πειράζει, έκανε άλλη και ήξερε από μανούβρες, η μαγείρισσα τον διαβεβαίωσε ότι γνωρίζει άριστα τα γεμιστά, ο λοστρόμος παρά τα κιλά του δήλωσε ότι το πλήρωμα και οι ιδιοκτήτες είναι χαϊβάνια και ώσπου να ξυπνήσουν εμείς θα έχουμε φτάσει στην Αμερική, άρα ουδέν πρόβλημα.

Την άλλη μέρα το πλοίο πο­ρεύτηκε στο English Channel όπου γινόταν της κακομοίρας. Φορτηγά, γκαζάδικα, κρουαζιερόπλοια, φορτηγίδες, πολεμικά, ό,τι μπορούσε να βάλει το μυαλό σου, τα ’χασε ο άνθρωπος, μπερ­δεύτηκε, τι να κάνει, τηλεφώνησε στους ναυλωτές και η διευθύντρια του είπε, θα συνεννοηθώ με το ΝΑΤΟ να σου ανοίξει τον δρόμο, θα σου στείλω και με ελι­κόπτερο δύο Τούρκους παρατηρητές γιατί οι Τούρκοι είναι πρώτης τάξεως ναυτικοί, άσχετο αν δεν μπορούσαν να βρουν τη Μάλτα (Μάλτα γιοκ).

Εσύ φρόντισε να μη βουλιά­ξεις, είπε τελειώνοντας.

Φίλοι αναγνώστες, τη συνέ­χεια θα σας τη διηγηθώ σε ένα μήνα, προς το παρόν τα τελευ­ταία νέα είναι ότι το πλοίο κάνει νερά.

Θα σωθεί το πλοίο;

ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
Συνταξιούχος πλοίαρχος Εμπ. Ναυτικού
Χίος 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-16/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger