Αρχική » , , , » Ποιο πρόβλημα υπάρχει με τις φορολογικές δηλώσεις των στρατιωτικών

Ποιο πρόβλημα υπάρχει με τις φορολογικές δηλώσεις των στρατιωτικών


Με την έναρξη της εφαρμογής του taxis για την υποβολή δηλώσεων φυσικών προσώπων έτους 2015, διαπιστώσαμε ότι, δε συμπεριλαμβάνονται οι ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές (βάσει των διατάξεων του ν.4307/2014) που εισπράχθηκαν το έτος 2015 στο άθροισμα των καθαρών ποσών από μισθούς (κωδικοί 301 & 302), αλλά αναγράφονται διακεκριμένα στον πίνακα μηνυμάτων με την ένδειξη: «Αναδρομικά αποδοχών εκτός συντάξεων που φορολογούνται στο έτος που ανάγονται (υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση στα έτη που αφορούν)...

Δυστυχώς όμως διαπιστώθηκε επίσης πως, δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των ποσών αυτών και θα πρέπει όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις, να κατατεθούν χειρογράφως στη ΔΟΥ, με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικων (ελήφθησαν τον Μάρτιο του 2016), που αφορούν στον λόγο υποβολής τους, ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ δλδ.31-12-2015, ειδάλλως θα επιβληθούν πρόστιμα!!!!

Το θέμα αναμένεται να λάβει διαστασεις τις επόμενες ημέρες καθόσον, αφενός θεωρείται αδύνατη η προσέλευση στις αρμόδιες ΔΟΥ των χιλιάδων στελεχώντων Ε.Δ. & Σ.Α. (αρα θα απαιτηθεί η ηλεκτρονική υποβολή των ποσών αυτων) αφετέρου θα απαιτηθεί και σχετική εγκύκλιος-ρύθμιση αποφυγής των σχετικών προβλεπομένων προστίμων, με δεδομένη την έκδοσητων βεβαιώσεων αποδοχών με ημερομηνία 31-12-2015, αλλά με δυνατότητα αποκτήσεώς τους, τον Μάρτιο του....2016 !!!!

Αναμένονται φυσικά και οι ενέργειες του Υπουργείου μας, προκειμένου επιλυθεί άμεσα,το πρόβλημα που έχει προκύψει & αποφύγουν τα στελέχη, τις ομαδικές επισκέψεις στις κατά τόπους, Δ.Ο.Υ.

apofoitoissas.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger