Αρχική » , , , » Κάνουν δώρο το όνομα «Μακεδονία» για να ανοίξουν τα Σκόπια τα σύνορα

Κάνουν δώρο το όνομα «Μακεδονία» για να ανοίξουν τα Σκόπια τα σύνορα


ΜΙΑ ΠΟΛΥ δύσκολη και εθνικά οριακή απόφαση έλαβε η κυβέρνηση σε μια απε­γνωσμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετατρέπεται σε πυρηνι­κή βόμβα για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία...

Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας», σε μυ­στική σύσκεψη που πραγματοποιήθη­κε στις αρχές της εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου ερρίφθη ο κύβος για τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τα Σκόπια, όσον αφορά το πρόβλημα της ονομασίας. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα απο­δέχεται τον όρο «Μακεδονία» χωρίς καμία άλλη λέξη με αντάλλαγμα το άμεσο άνοιγ­μα των ελληνοσκοπιανών συνόρων από τη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση των Σκο­πιών αναλαμβάνει τη δέσμευση να διευ­κολύνει και όσους από τους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμέ­νοι στο ελληνικό έδαφος να εγκαταλείψουν, δίχως πολλές διατυπώσεις και κω­λυσιεργίες, τη χώρα μας.

Η απόφαση ήταν δύσκολη, καθώς στην κεκλεισμένων των θυρών κυβερνη­τική σύσκεψη εκφράστηκαν αρκετές εν­στάσεις για τον αντίκτυπο που θα έχει και τη θύελλα που θα ξεσηκωθεί λόγω της υποχώρησης σε ένα κορυφαίο εθνικό θέ­μα. Όμως πρυτάνευσε η άποψη ότι μπρο­στά στο θετικό αποτέλεσμα για το Προσφυγικό οι αντιδράσεις αυτές σταδιακά θα ατονήσουν, ακόμη και στον χώρο της Δεξιάς.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τρεις ώρες, δεν τηρήθηκαν πρακτικά καθώς δεν ήταν επίσημη και στο τέλος της ο πρωθυ­πουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδότησε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, που ήταν και ο βασικός εισηγητής της συμ­φωνίας, να προχωρήσει στις λεπτομέρειες με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-01/4/2016)

(ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger