Αρχική » , , , , » Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό

Οι τελευταίες εξελίξεις σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό


«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, ωστόσο ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι σαν να συμ­βαίνει και στη δική μας. Γι΄ αυ­τό είμαστε σε επαγρύπνηση», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέν­τευξή του με αφορμή τα πρό­σφατα τρομοκρατικά χτυπή­ματα στην Ευρώπη. Παράλ­ληλα, εκφράζοντας φόβους ότι «αυτού του είδους οι επιθέ­σεις θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις πιο ακραίες φωνές που δεν θέ­λουν ούτε την Ευρώπη ούτε τη Δημοκρατία ούτε τα ανθρώπι­να δικαιώματα», επισήμανε την ανάγκη «να απαντήσουμε με μεγαλύτερη Δημοκρατία».

Τραύμα στον αμφιβλη­στροειδή υπέστη στρατιωτικός στην Ανδραβίδα. Πρόκειται για Ισραηλινό που βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο διακρατικής άσκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματί­στηκε κατά την εκτέλεση εργασιών σε αεροσκάφος. Υπε­βλήθη στις απαραίτητες εξετά­σεις, του παρασχέθηκε νοση­λεία και σήμερα θα επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αμέσως μετά τον τραυμα­τισμό του, στήθηκε επιχείρη­ση άμεσης μεταφοράς του σε νοσοκομείο της Πάτρας, με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 409 πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, στην Οφθαλμολογική Κλινική.

Με εξαιρετικά επείγον έγ­γραφό του, το υπουργείο Οι­κονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζη­τούν από όλες τις εφορίες να διαγράψουν τα διοικητικά πρόστιμα τα οποία έχουν επι­βληθεί σε βάρος ανυπότα­κτων.

Προχωρεί η προμήθεια αρμάτων από τον Αμερικανικό Στρατό 

Στο στάδιο της υλοποί­ησης, σύμφωνα με πληροφο­ρίες, επανήλθε το πρόγραμμα απόκτησης μεταχειρισμένων αρ­μάτων Μ-1A1 Abrams από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού. Οι ποσότητες των αρ­μάτων για τις οποίες επίκειται η σχετική συμφωνία είναι σημαντι­κά αυξημένες σε σχέση με παλαιότερα ελληνικά αιτήματα, που αφορούσαν και προβλέπεται να ανέλθουν σε έναν αριθμό μεταξύ 500 και 550 αρμάτων. 

Για τον λόγο αυτόν, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, στις ΗΠΑ βρίσκεται επιτροπή στελεχών από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, προκειμένου να επιλέξει τα πρώτα 200 άρμα­τα, ενώ θα ακολουθήσει και δεύ­τερη επιτροπή πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, για να επιλέξει τα υπόλοιπα 300-350. Τα άρ­ματα αυτά πρόκειται να αντικατα­στήσουν εξ ολοκλήρου στον ηπει­ρωτικό χώρο τα Leopard-1Α5. 

Αυτά, με τη σειρά τους, θα με­ταφερθούν στα νησιά και στην Κύπρο, προς αντικατάσταση των Μ-48Α5 MOLF και Μ-60Α3 που υπηρετούν σήμερα εκεί. Η όλη διαδικασία που έχει να κάνει με την επιλογή, την παράδοση, την ανακατασκευή όπως την ενεργο­ποίηση νέων αρμάτων και την αντικατάσταση των παλαιών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως σε ορίζοντα 3-4 ετών. 

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-04/04/2016)

1 σχόλια:

  1. Καλά ένα πρωταπριλιάτικο αστείο εσείς το αναπαράγετε ως είδηση!!! Προσέξτε λίγο όταν αντιγράφετε ειδήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger