Αρχική » , , , » Άναψε φωτιές ρύθμιση για τους επαγγ. οπλίτες!

Άναψε φωτιές ρύθμιση για τους επαγγ. οπλίτες!


ΣΤΟ σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται και μια ευνο­ϊκή ρύθμιση για τους εθελοντές μακράς θητείας (ΕΜΘ) και τους επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ). Τους παρέχε­ται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις η δυνατότητα της βαθμολογικής και της μισθολογικής αναβάθμισης, μέ­σω προαγωγής στον θεσμό του μόνιμου υπαξιωματικού.

Κάποιοι ωστό­σο επιχείρησαν να την εντάξουν στη συντεχνιακή λογι­κή και να την επι­κρίνουν, ασκώντας ταυτόχρονα και κριτική στον υπ. Άμυνας Π. Καμμένο (φωτό). Σύμφωνα με το σχέδιο νό­μου, προτείνεται η τροποποίη­ση στον Νόμο 3883/2010, έτσι ώστε οι ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και οι επαγγελματίες οπλίτες με δώδεκα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας από την κατάταξή τους, που έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα ή ισότιμο αναγνωρισμέ­νο τίτλο σπουδών αλλοδαπής να μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών, με ειδικότητα που προοιδιάζει στον τίτλο σπουδών τους.

Με τον τρόπο αυτό θα μπο­ρούν να γίνουν μετατάξεις σε θέσεις μόνι­μων υπαξιωματικών και να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις, με απόφαση βέ­βαια του οικείου κα­τά κλάδο Ανώτατου Συμβουλίου. Η ρύθ­μιση αυτή, που ήταν αίτημα και των ΕΜΘ και των ΕΠΟΠ, δεν άρεσε στον Πανελλήνιο Σύλ­λογο Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας, που κατηγό­ρησε την ηγεσία του υπ. Άμυνας για «φωτογραφική διάτα­ξη» και βόλεμα «εντελώς καμμένων παιδιών» που κατοικοε­δρεύουν πέριξ του υπ. Άμυνας και των Γενικών Επιτελείων, «όταν δεν επιλύονται τα δίκαια - αιτήματα των ΕΜΘ».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger