Αρχική » , , » Το νέο συνταξιοδοτικό για τα στελέχη των Ε.Δ

Το νέο συνταξιοδοτικό για τα στελέχη των Ε.Δ


Τι θα ισχύσει για όσους αποστρατευθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Η θεμελίωση των ορίων του συνταξιοδοτικού δικαιώματος παραμένει ως έχει. Όσα στε­λέχη των ΕΔ υποβάλλουν αίτηση αποστρα­τείας ή αποστρατευθούν από την έναρξη ισχύος του νόμου έως την 31η Δεκεμβρίου 2016 θα υπαχθούν στις νέες διατάξεις του νόμου.

Ο νέος Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θε­σπίζει τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών. Αφορά και τα δύο τμήματα της σύνταξης, της εθνικής και της ανταποδοτικής.

Τα στελέχη των ΕΔ αλλά και των ΣΑ που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί θα λαμβάνουν τις συντάξιμες αποζημιώσεις τους από τον ΕΦΚΑ, στον οποίο μεταφέρεται πλέον το σύνολο των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Η εθνική σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ.

Μεταβάλλεται εκ νέου το καθεστώς συνταξιοδότησης των απασχολούμενων συνταξιούχων, από την ημερομηνία ισχύος του νόμου, με μειώσεις έως και 60% του συνόλου των συντάξι­μων αποδοχών ή αναστολές τους για απασχόληση στο Δημό­σιο.

Παραμένουν στο Δημόσιο μόνο όσοι συνταξιούχοι είναι αποδέκτες αναπηρικής ή πολεμικής σύνταξης.

Όσοι αποχωρήσουν με θεμελιωμένο δικαίωμα έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου υπάγονται στις διατάξεις υπολογισμού της σύνταξης όπως αυτές ήταν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Όσοι αποχωρήσουν ή έχουν αποχωρήσει εντός του 2016 και αν η μεικτή σύνταξή τους υπολείπεται κατά 20% και πλέον από τον υφιστάμενο υπολογισμό της σύνταξης, τότε θα δι­καιούνται το 50% της διαφοράς αυτής.

Όσοι αποχωρήσουν εντός του 2017 και του 2018 η κατα­βολή της διαφοράς αυτής θα αντιστοιχεί στο 1/3 για το 2017 και στο 1/4 για το 2018.

Ο υπολογισμός του τμήματος της ανταποδοτικής σύνταξης και των αντίστοιχων αποδοχών γίνεται μέσω της μηνιαίας απο­ζημίωσης του ασφαλισμένου από το 2002 και μετά.

Τα έτη ασφάλισης είναι το κριτήριο για το ποσοστό αναπλήρωσης, και αυτό καθορίζεται από το 0,77% του μέσου όρου για 0-15 έτη μέχρι το 2,00% για 39,01-42 και άνω έτη.

Τα «πλασματικά» έτη και το καθεστώς αναγνώρισής τους παραμένουν ως έχουν για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Όσοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί με το καθεστώς που ίσχυε έως την 31η Δεκεμβρίου 2014, οι συντάξιμες αποδοχές τους παραμένουν ως έχουν, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Αν μετά τον νέο τρόπο υπολογισμού, που θα προκόψει από την 1/1/2018, διαπιστωθεί διαφορά, αυτή θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται ως «προσωπική διαφορά», συμψηφιζόμενη κατ’ έτος, μέχρι την οριστική εξάλειψή της.

Στην περίπτωση που το νέο ποσό θα είναι αυξημένο, τότε θα δίνεται ως προσαύξηση το 1/5 της διαφοράς για τα επόμενα πέντε έτη.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-23/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger