Αρχική » , , , » Λάβρος Μαριάς κατά Τουρκίας στο «Russia Today»

Λάβρος Μαριάς κατά Τουρκίας στο «Russia Today»


Την πραγματική διάσταση αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας στο σύγχρονο γεωπολιτικό παιχνίδι παρουσίασε, με συνέντευξή του την Τρίτη στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό «Russia Today», ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ», καθώς εξακολουθεί να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, να απειλεί με casus belli την Ελλάδα και να κατέχει το 37% του κυπριακού εδάφους. Παράλληλα, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υπογράμμισε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της γείτονος, την έλλειψη ελευθερίας στον Τύπο, τη φίμωση των πολιτών και τους ανηλεείς βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων. 

«Με αυτά τα δεδομένα, η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ», ξεκαθάρισε ο κ. Μαριάς, ενώ αναφορικά με την προσφυγική κρίση κατήγγειλε την Άγκυρα ότι «υποθάλπει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και έχει γεμίσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυ­γες και παράνομους μετανάστες». 

Σχολιάζοντας δε τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου υπογράμμισε ότι «γι' άλλη μια φορά η Τουρκία εκβιάζει την ΕΕ απαι­τώντας επιπλέον μπαξίσια, επιμένοντας για την κα­τάργηση της βίζας στους Τούρκους πολίτες, χωρίς να έχει εκπληρώσει η ίδια τις προϋποθέσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί». Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ήταν η τρίτη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει ο κ. Μαριάς στο «RT», με την πρώ­τη στις 22 Μαρτίου, όταν ζητήθηκε το σχόλιό του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, και τη δεύτερη στις 4 Απριλίου, όταν τοποθετή­θηκε για την ευρωτουρκική συμφωνία.

(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-22/04/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger