Απίστευτη τραγωδία με 22χρονο οπλίτη


Στο Στρατοδικείο οπλίτες γιατροί (του ΚΕΕΜ Σπάρτης) που δεν έχουν ευθύνη!

Της Ρίτας Μελά
rmela@dimokratianews.gr

Για τον 22χρονο στρατιώτη Νικήτα Λιθάρη, που έχα­σε άδικα τη ζωή του τον Μάρτιο του 2015 από νεκρωτική πνευμονία στο νοσοκομείο 401, είναι πλέον αργά. Για τους δύο νέους ειδικευόμε­νους γιατρούς Ε.Α και Ι.Μ, 27 χρό­νων σήμερα, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Στρατοδικείου Αθη­νών τη Δευτέρα, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ίσως να μην είναι.

Και αυτό γιατί είναι τουλάχι­στον υποκριτικό και επικίνδυ­νο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να στηρίζει την υγειονομική κά­λυψη των φαντάρων της χώρας στα άπειρα χέρια των νεαρών ει­δικευόμενων γιατρών που υπηρετούν τη θητεία τους, χωρίς οι νε­αροί λειτουργοί του Ιπποκράτη να είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη έμπειρων στρατιωτικών ειδικευ­μένων γιατρών.

Η τραγική ιστορία του Νική­τα αρχίζει τον Μάρτιο του 2015, όταν ο 22χρονος παρουσιάστη­κε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕ­ΕΜ) Σπάρτης, στο οποίο εκπαι­δεύονται από 800 έως 1.400 φαντάροι. 0 νεαρός ήταν εν­θουσιασμένος, ωστόσο δεν γνώριζε ότι παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα, καθώς το συγκεκριμένο στρατόπεδο από το 2013 στέλνει εμπιστευτικά έγγρα­φα τόσο στο Γενικό Επιτελείο Στρα­τού (ΓΕΣ) όσο και στο νοσοκομείο της Σπάρτης ζητώντας διαρκώς γιατρούς για την υγειονομική κά­λυψη των φαντάρων του!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Μάρτιο είχαν αρρωστήσει 200 στρατιώτες, κυρίως από ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου ανα­πνευστικού.




Τα έγγραφα με τις εκκλήσεις προς το ΓΕΣ πριν από την τραγωδία με τον φαντάρο.

Μέσω ΚΤΕΛ

Οι δύο νεαροί ειδικευόμενοι για­τροί έστελναν διαρκώς μέσω ΚΤΕΛ (!) τους άρρωστους φαντάρους στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Αθήνα, γιατί δεν υπήρχε ασθενο­φόρο του ΕΚΑΒ!

Η δραματική κατάσταση απει­κονίζεται σε εμπιστευτικό έγγρα­φο του ΚΕΕΜ Σπάρτης προς το ΓΕΣ, μετά τον θάνατο του άτυχου νέου, στις 24 Μαρτίου του 2015: «Παρακαλείται για την τοποθέτηση δύο οπλιτών ιατρών άνευ ειδικό­τητας για την κάλυψη απαραίτη­των αναγκών υγειονομικής υπο­στήριξης».

Επίσης σε άλλο έγγραφο του ΚΕΕΜ προς το νοσοκομείο της Σπάρτης, με ημερομηνία 4 Μαρτί­ου 2015, προ του τραγικού θανά­του, περιγράφονται οι τραγικές ελ­λείψεις του νοσοκομείου της Σπάρ­της: «Η θεραπεία των οπλιτών δεν ολοκληρώνεται» αναφέρεται χα­ρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζεται πως η «μη ύπαρξη ιατρικής ειδι­κότητας στο νοσοκομείο σας απαι­τεί άμεση διακομιδή σε στρατιωτι­κό νοσοκομείο».

Όλα λοιπόν ήταν εναντίον του άτυχου Νικήτα. Το στρατόπεδο δεν είχε έμπειρους γιατρούς, το νοσο­κομείο της Σπάρτης ήταν τραγικά υποστελεχωμένο, το ΕΚΑΒ δεν εί­χε ασθενοφόρο!

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι τη Δευτέρα 16 Μαΐου δικάζο­νται στο Στρατοδικείου Αθηνών οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που εξέ­τασαν τον φαντάρο -και ήταν εκεί­νοι που έδωσαν εντολή για τη δι­ακομιδή του στο 401- με την κα­τηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια».

Για τον άτυχο Νικήτα, λοιπόν, είναι πια αργά. Τα ερωτήματα προς το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που μένουν αναπάντη­τα, είναι αν θα θρηνήσουν και άλ­λοι γονείς τα παιδιά τους, και αν η Δικαιοσύνη θα εξαντλείται στους άπειρους ιατρούς.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger