Ο κωδικός 69000


Του Γιάννη Παντελάκη

Ο Π. Καμμένος, εμφανίζεται ως υπέρ-πατριώτης. Φοράει στρατιωτικά τζάκετ, μετέχει σε ασκήσεις, κάνει εθνικολαϊκιστικές εκδηλώσεις και εικονικούς πολέμους, οργίζεται με όσους υιοθετούν το όνομα «Μακεδονία» για την γειτονική μας χώρα και γενικά θέλει να μας δείξει ότι προστατεύει σύνορα, στρατό και αμυντικές δαπάνες. Ειδικά τις τελευταίες.

Ο προϋπολογισμός του 2016, που έχει ήδη ψηφιστεί, προβλέπει μείωση των αμυντικών δαπανών κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, αλλά ο Καμμένος αντιστάθηκε και αυτές μειώθηκαν κατά μόνο κατά 100 εκατ. Η κυβέρνηση, αποδέχτηκε τις εμμονές Καμμένου (παρά τις επιμέρους διαμαρτυρίες κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ) και προτίμησε να επιβάλει αυξημένους άμεσους και έμμεσους φόρους (που επιβαρύνουν κατά βάση τους οικονομικά αδύνατους), αντί να περικόψει αυτές τις δαπάνες. Όλα αυτά, υποτίθεται για να μην θιγεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο και αυτό το αφήγημα, έχει κάποια κενά. Υποτίθεται ότι οι δαπάνες στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν κόπηκαν ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων το οποίο συνδέεται με τους εξοπλισμούς κλπ. Όμως, όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στη Βουλή, μας δείχνουν κάτι διαφορετικό. Ότι δηλαδή, ένα μέρος των δαπανών αυτών δεν θα κατευθυνθούν στην προσπάθεια διατήρησης του αξιόμαχου (!), αλλά στην διατήρηση του μισθολογικού καθεστώτος των στρατιωτικών. 

Η τροπολογία για πάγωμα των αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων (όπου ανήκουν και οι στρατιωτικοί), προκάλεσε την αντίδραση Καμμένου. Όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας έβαλε βέτο. Και ο πρωθυπουργός έσπευσε-όπως συνηθίζει- να ακούσει τον κυβερνητικό εταίρο. Ανέθεσε στον Δραγασάκη και το οικονομικό επιτελείο να βρουν ισοδύναμα ώστε να μην αγγίξει αυτό το πάγωμα τους στρατιωτικούς (που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια). Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό να συμβεί.

Ωστόσο ο Καμμένος, έχει πάντα μια λύση. Την ανέφερε από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε τα χρήματα για να μην θιγούν μισθολογικά οι στρατιωτικοί, θα βρεθούν από κωδικούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ανέφερε συγκεκριμένα και τον κωδικό 69000. Φυσικά, ο Καμμένος ήθελε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό που για μια ακόμα φορά υπέκυψε στις εμμονές του: «η τροπολογία (σ.σ. για πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων) διέλυε κλάδους που στηρίζουν το κράτος και άλλαξε με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», είπε από το βήμα της Βουλής, ο κυβερνητικός εταίρος.

Με δυο λόγια, τα ισοδύναμα για τους στρατιωτικούς βρέθηκαν. Θα προέρχονται από τον κωδικό 69000 που αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτόν τον κωδικό που δεν δέχτηκε ο Καμμένος να μειωθεί ώστε να μην τρωθεί το αξιόμαχο που αναφέραμε πιο πάνω. Τώρα, τα ποσά του κωδικού θα μειωθούν αλλά όχι για να διατηρηθεί το αξιόμαχο, αλλά οι μισθολογικές απολαβές των στρατιωτικών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στα ειδικά μισθολόγια, δεν ανήκουν μόνο στρατιωτικοί, αλλά και μέλη ΔΕΠ, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί επιστήμονες κ.α. Γι αυτούς τους τελευταίους, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα ισχύσει το πάγωμα των αυξήσεων των μισθολογικών τους απολαβών. Δεν έχουν ως προστάτη έναν Π. Καμμένο και δεν υπάρχει κανένας κωδικός 69000 γι' αυτούς. Η κυβέρνηση, έκανε τις επιλογές της…

liberal.gr

1 σχόλια:

  1. Μπορείτε να βάλετε τα ειδικά μισθολόγια δίπλα δίπλα και να τα συγκρίνετε. Μετά κατακεραυνώστε και τον Υπουργό αλλά πιό δυνατά τα στελέχη. Αυτά καλοπερνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger