Αρχική » , , , , » ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 9 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΎΛΙΓΜΑ ΧΡΕΟΥΣ

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 9 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΤΎΛΙΓΜΑ ΧΡΕΟΥΣ


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΜΥΡΑ
pamiras@e-typos.com

Η συμφωνία για τα μέτρα 9 δισεκατομμυρίων ευρώ του τρίτου Μνημονίου και του προληπτικού προγράμματος χρειάζεται ένα περιτύλιγμα προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να περάσει τα σχετικά νομοσχέδια από τη Βουλή.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι το «πακέτο» θα έχει ως συμπλήρωμα την έναρξη των διαδικασιών για την ελάφρυνση του χρέους. Το είχε προαναγγείλει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, αιφνιδιάζοντας και τον επίτροπο Μοσκοβισί, όπως φάνηκε από τα ανοικτά μικρόφωνα, ενώ το επανέλαβε και πριν από 10 ημέρες στη Σύνοδο του Άμστερνταμ.

Η ΛΥΣΗ για το χρέος είναι ανέξοδη για τους Ευρωπαίους μπροστά σε αυτά που έχουν κερδίσει από την υπόθεση της Ελλάδας. Η διευθέτηση του χρέους με μικρότερα επιτόκια και διεύρυνση στην περίοδο χάριτος έχει μικρό κόστος όταν το «κούρεμα» έχει αποκλειστεί βάσει της συμφωνίας που έχει υπογραφεί τον περασμένο Ιούλιο. Ακόμη και η κυβέρνηση μιλά για μικρότερες δόσεις τοκοχρεολυσίων ξεχνώντας τα επαναστατικά του παρελθόντος για το επονείδιστο χρέος που πρέπει να διαγραφεί. Αντιθέτως η ελληνική πλευρά θα δεσμευθεί να λάβει και πρόσθετα μέτρα πέραν των 5,4 δισεκατομμυρίων, στο προσφυγικό η χώρα μας έχει γίνει ο τόπος εγκατάστασης 54.000 μεταναστών, ενώ τα κλειστά βόρεια σύνορα προστατεύουν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ούτε έναν πρόσφυγα στα εδάφη τους.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ οι σκληροί της ευρωζώνης κερδίζουν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και όλοι γνωρίζουμε ότι το Ταμείο έχει το ρόλο του «κακού» στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Το ΔΝΤ, που έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα θεωρώντας ότι η βιωσιμότητα του χρέους περνά μέσα από τη μείωσή του, παραμένει στο τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο έχοντας ως δημοσιονομική ασφάλεια τα μέτρα-κάβα των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τσίπρα θα επιχειρήσει να «πουλήσει» ως διαπραγματευτική επιτυχία την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος ενώ θα κληθεί να υλοποιήσει ένα βαρύ πακέτο μέτρων και επιπλέον θα παρατείνει την ισχύ των Μνημονίων και πέραν του καλοκαιριού του 2018. Γιατί ο μοναδικός δρόμος για τη βιωσιμότητα του χρέους περνά μέσα από τις αγορές, στις οποίες για τα επόμενα χρόνια δεν προβλέπεται καμία πρόσβαση.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-05/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger