Αρχική » , , , » Αβγαταίνουν τα αναδρομικά των στρατιωτικών

Αβγαταίνουν τα αναδρομικά των στρατιωτικών


ΑΥΞΑΝΕΙ 0 ΧΡΟΝΟΣ για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτι­κού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο με την ΕΣΔΑ τον χρόνο που υπολόγισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (887/2016) ο χρό­νος μετράει επί της ουσίας από τη στιγμή που υπέβαλαν την αίτηση οι στρατιωτικοί για να διεκδικήσουν τα αναδρομικά που δικαιούνταν, βάσει των νόμων του 2000 και του 2002 και όχι όπως προέβλεπε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ο τρόπος με τον οποίο το τελευταίο καθόρισε την αφετηρία υπολογισμού της αναπροσαρ­μογής των συντάξεων «παραβιάζει το δικαίωμα παροχής αποτελεσματικής δι­καστικής προστασίας» των στρατιωτικών συνταξιούχων και «συγχρόνως προσβάλ­λει το δικαίωμά τους για σεβασμό της περιουσίας τους και διαρρηγνύει τη δί­καιη ισορροπία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ της προστασίας της περιουσίας και των επιταγών του γενικού συμφέρο­ντος και επομένως δεν είναι συμβατή με το άρθρο 20 παρ. 1 του Συντάγματος και το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ και του άρθρου 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου αυτής».

Κατά την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ως αφετηρία αναπροσαρμο­γής των συντάξεων «πρέπει να οριστεί η ημερομηνία έκδοσης της (αρχικής) πρά­ξης με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά τους» για υπαγωγή στο πλαίσιο των νό­μων 2838/2000 και 3016/2002.

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑ
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-10/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger