Αρχική » , , , , , » Επιχείρηση «Μέδουσα» στο Αιγαίο

Επιχείρηση «Μέδουσα» στο Αιγαίο


Κοινή στρατιωτική άσκηση από Ελλάδα και Αίγυπτο, νότια της Κρήτης, σήμερα και αύριο στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων.

Με μια αε­ροναυτική άσκηση, την οποία θα διεξαγάγει από κοινού με την Αίγυπτο, απαντά η Ελλάδα στις κλιμακούμενες προκλή­σεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η άσκηση, που φέρει την κωδική ονομασία «Μέ­δουσα», γίνεται για δεύτε­ρη φορά μέσα σε έξι μήνες και αποδεικνύει έμπρακτα τις στρατηγικές συνεργασί­ες που έχει αναπτύξει η χώ­ρα μας με τα κράτη της Με­σογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Η άσκηση θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου με πεδίο διεξαγωγής την περιο­χή ανατολικά της Κρήτης και μέχρι τα όρια των ΑΟΖ των δύο χωρών. Στη «Μέδουσα 2016» θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς δύο πο­λεμικά πλοία (μία ΤΠΚ και μία κανονιοφόρος), όπως επίσης και μαχητικά αερο­σκάφη F-16, ενώ αντίστοι­χες θα είναι οι δυνάμεις της Αιγύπτου. Τα βασικά αντι­κείμενα της συνεργασίας-συνεκπαίδευσης περιλαμβά­νουν τεχνικές ασκήσεις και ασκήσεις αεράμυνας, καθώς επίσης και προσβολής στό­χων επιφάνειας. Η άσκη­ση αυτή, σε πιο υψηλό επί­πεδο, είχε διεξαχθεί και τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληρο­φορίες, επίκειται σύντομα και νέα διμερής συνεργα­σία των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του προγράμμα­τος της στρατιωτικής συνερ­γασίας που υπέγραψαν πρό­σφατα η Αθήνα και το Κάιρο.

Έρχεται δε η άσκηση αυτή, σε συνέχεια της «Ηνί­οχος 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο πρό­σφατα μαζί με Αμερικα­νούς και Ισραηλινούς, να καταδείξει πως η Ελλάδα έχει «χτίσει», σε στρατιωτι­κό επίπεδο, ισχυρές συμμαχίες. Τόσο η Αίγυπτος όσο και το Ισραήλ έχουν εχθρι­κές σχέσεις με την Άγκυρα και η χώρα μας θέλει να εκ­μεταλλευτεί το γεγονός αυ­τό στην πλούσια σε υδρογο­νάνθρακες λεκάνη της Μεσογείου.

Την ίδια στιγμή, η Τουρ­κία συνέχισε και χθες τις προκλήσεις στο Αιγαίο με παραβάσεις του FIR Αθη­νών (τρεις στον αριθμό) και παραβιάσεις (τέσσερις) του εθνικού εναέριου χώρου. Αριθμός, πάντως, μειωμέ­νος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που πιθανόν οφείλεται στην παρουσία του αρχηγού ΓΈΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στην Κωνσταντι­νούπολη για τη διαβαλκανική σύνοδο των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-11/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger