Αρχική » , , , » «Κόφτης» χωρίς εξαιρέσεις και στις συντάξεις των ένστολων

«Κόφτης» χωρίς εξαιρέσεις και στις συντάξεις των ένστολων


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΑΓΙΔΑ ΨΗΦΙΣΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Οι μειώσεις από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων θα ισχύσουν τελικά και για όσους αποχωρήσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

ΠΑΓΙΔΑ Λόγω άγνοιας νόμου, όπως φαίνεται, έστησε η κυβέρ­νηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ένστολους με την τροπολογία που μπήκε «άρον άρον» κατά την ψή­φιση του ασφαλιστικού νόμου προκειμένου όσοι αποχωρήσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου να μην έχουν τις μειώσεις από τον νέο τρόπο υπο­λογισμού των συντάξεων.

Έτσι όπως διατυπώνεται η διάτα­ξη στον ψηφισμένο νόμο, θα συμβεί το εντελώς αντίθετο! Οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος δεν θα έχουν καμία διαφορά στο ποσό σύνταξης οποτεδήποτε και αν αποχωρήσουν από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος! Είτε αποχωρή­σουν μετά την 1η Ιουλίου, είτε τώρα ο νόμος τους «πιάνει». Η κυβερνη­τική γκάφα έχει σπείρει πανικό στο «στράτευμα» καθώς όσοι μπορού­σαν να αποχωρήσουν όσο ήταν καιρός έμειναν στις υπο­σχέσεις κάποιων κυβερνώντων, ακόμη και δικών τους συνδικαλιστών, νομίζοντας ότι θα έχουν περι­θώριο εξαίρεσης να αποστρατευθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου! Τώρα κινδυνεύουν να πάρουν σύνταξη με μεγάλες μειώ­σεις -άνω του 20%- (1.070 αντί 1.350 ευρώ για τους υψηλόβαθ­μους), εκτός και αν γίνει διόρθω­ση πριν πάρει ΦΕΚ ο νέος νόμος. Και αυτό γιατί όπως αναφέρει το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 5, οι ένστολοι «εξαιρούνται» από τα όσα ορίζουν οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 4 που λένε ότι για όσους αποχωρήσουν από το Δημόσιο μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, οι συντάξεις θα βγαίνουν με το νέο σύστημα. 

Δεν εξαιρούνται όμως από το άρθρο 6 που αναφέρει ρητά τι θα ισχύσει για όσους κάνουν αίτηση πριν και μετά τον νόμο. Και από το άρθρο αυτό δεν προβλέπεται σε καμία πα­ράγραφο και κανένα εδάφιο του νόμου καμία εξαίρεση για τα Στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος! Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που είναι αρμόδιο για την έκδοση των στρατιωτικών συντάξεων δί­νει ξεκάθαρα την απάντηση, σύμφωνα με όσα είπαν στον «Ε.Τ.» αρμόδια στελέχη: Έτσι όπως είναι η διατύπωση οι έν­στολοι δεν μπορούν να εξαιρεθούν και εφόσον η αποχώρησή τους με έκδοση διαπιστωτικής πράξης είναι μετά την ισχύ του νόμου, θα έχουν και αυτοί μειώσεις στις συντάξεις.

Μόνον όσων η διαπιστωτική πράξη παραίτησης εκδόθηκε πριν την ισχύ του νόμου διασώζονται. Ως εκ τούτου οι προθεσμίες που λέει ο νόμος για τις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου δεν ισχύουν τόσο για όσους υποβάλλουν μετά τον νόμο αίτηση παραίτησης όσο και για εκείνους που υπέβαλαν αίτηση πριν τον νόμο, αλλά δεν πρόλαβαν να πάρουν στα χέρια τους το «χαρ­τί» της υπηρεσίας τους που να λέει ότι αποτάσσονται από το στράτευ­μα λόγω παραίτησης πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου που μειώνει ως και 40% τις νέες συντάξεις. Εκείνο που εξετάζεται πάντως, όπως πληροφορείται ο «Ε.Τ.», είναι να αναδιατυπωθεί η διάταξη και να ισχύει η εξαίρεση μόνον για όσους παραιτήθηκαν πριν από τον νόμο, αλλά η τυπι­κή έγκριση της αποστρατείας τους βγήκε μετά την ισχύ του νόμου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-13/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger