Αρχική » , , , , » "Γιατί εξαιρέθηκαν τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις εξετάσεις για την Πυροσβεστική;"

"Γιατί εξαιρέθηκαν τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις εξετάσεις για την Πυροσβεστική;"




Τους λόγους για τους οποίους για πρώτη φορά εξαιρέθηκαν τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ζητεί να πληροφορηθεί ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης

(Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης)

ΘΕΜΑ: «Εξαίρεση τέκνων πολυμελών οικογενειών από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για την εισαγωγή σε σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας»

Με το Προεδρικό Διάταγμα Υπ. Αριθμ. 44 (ΦΕΚ 68/Α/19-4-2016) σχετικά με τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία εισαγωγής στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων, εξαιρούνται τα τέκνα πολυμελών (τρίτεκνων και πολύτεκνων) οικογενειών από τις Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων του άρθρου 3 για τις οποίες προβλέπεται ποσόστωση επί του συνολικού αριθμού εισακτέων.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), είναι η πρώτη φορά που παιδιά τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών εξαιρούνται από τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων ενός Σώματος Ασφαλείας. Επίσης η απόφαση αυτή δε συνάδει με το πλαίσιο αυξημένης κοινωνικής προστασίας που η ελληνική Πολιτεία παρέχει στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, κυρίως μέσω του ν. 3454/2006 και του ν. 2643/1998, ούτε ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των πρόσφατων ασφαλιστικών και φορολογικών ρυθμίσεων δια των οποίων οι οικογένειες αυτές αναγνωρίζονται ως ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Για ποιο(ους) λόγο(ους) εξαιρέθηκαν τα τέκνα πολυμελών οικογενειών από τις Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων προς εισαγωγή στις Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
- Εάν και πότε προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για την αναίρεση της εν λόγω απόφασης. 

e-igoumenitsa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger