Αρχική » » Αναζητούν τώρα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια! (βίντεο)

Αναζητούν τώρα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια! (βίντεο)


Στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι εάν δεν εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Ο υπ. άμυνας ανέλαβε να βρει τη λύση.

Για άλλη μια φορά οι αντοχές της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. δοκιμάστηκαν το διήμερο, με αφορμή αυτή τη φορά την τροπολογία που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων. Τελικά, τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεσμεύτηκαν ότι δεν θα τα πειράξουν, καθώς θα υπάρξουν ισοδύναμα. Η τροπολογία τροποποιήθηκε με ρύθμιση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, που την επανακατέθεσε, αναφέροντας ότι έως τις 31/12/2016 θα πρέπει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους υπουργούς, να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα αντί του παγώματος των ειδικών μισθολογίων!

Με αυτήν την ντρίπλα, και αφού το πρωί είχε γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Γ. Δραγασάκη, πείσθηκαν οι ΑΝ.ΕΛ. να ψηφίσουν και αυτήν την τροπολογία, που στην ουσία αφήνει ξεκρέμαστους τους στρατιωτικούς, δικαστικούς, γιατρούς και άλλους που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, μια και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει εάν δεν βρεθούν τα ισοδύναμα (350.000.000 ευρώ για τρία χρόνια), αφού, όπως είναι διατυπωμένο, δεν είναι δεσμευτικό.

Εξοπλιστικά

Οπως είπε ο Π. Καμμένος, οι πόροι θα βρεθούν από κωδικούς εξοπλιστικών προγραμμάτων και την αξιοποίηση χρημάτων από την περιουσία του υπ. Εθνικής Αμυνας, την πώληση εξαρτημάτων οπλικών συστημάτων που δεν χρησιμοποιούνται κ.ά.

Σύμφωνα με την τροπολογία που είχε κατατεθεί και θα έπρεπε να ισχύσει από 1/1/2017, θα πάγωναν οι μισθοί των δικαστικών, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, του προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των πανεπιστημιακών, των γιατρών του ΕΣΥ, των διπλωματικών υπαλλήλων, των αρχιερέων, των μουσικών και των μελών ΔΕΠ. Με την εν λόγω ρύθμιση οι αποδοχές όλων των ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου θα παρέμεναν για δύο χρόνια στο ύψος που θα έχουν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016.



Νίκος Ελευθερόγλου
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger