Αργήσατε, στρατηγέ Φραγκούλη


Διάβασα σε ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών δήλωση του πρώην Αρχηγού Στρατού Φραγκούλη Φράγκου «για το πολιτικό σύστημα» της χώρας μας. Δεν έχω πρόθεση να αντιπαρατεθώ στον στρατη­γό, έχω όμως δικαίωμα να σχολιάσω τα λεγόμε­νά του και να του πω «αρ­γήσατε».

Ναι, αργήσατε, κύριε Φραγκούλη, να σχολιά­σετε το πολιτικό σύστημα που φτώχυνε την Ελλά­δα και τον λαό της. Στρα­τηγέ, «αρχή άνδρα δείκνυσι». Εσείς, όμως, το πολιτικό σύστημα που σή­μερα καταγγέλλετε το υπη­ρετήσατε ευσυνείδητα, γιατί ήσασταν στρατιώτης και είχατε δώσει όρκο για την πίστη σας στο Σύν­ταγμα.

Θα σας θυμίσω, όμως, ορισμένες ενέργειες του πολιτικού συστήματος εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγέ, στις οποίες δεν αντιδράσατε. Ποια θα έπρε­πε να ήταν η αντίδραση; Η παραίτηση, κύριε Αρ­χηγέ. Πράγμα που δεν κά­νατε, αλλά συνεχίσατε απτόητος να «αρχηγεύετε». Να σας θυμίσω, κ. Φραγκούλη, πού δεν ση­κώσατε ανάστημα παραιτούμενος, για να ταράξε­τε το πολιτικό σύστημα. Ακούστε, λοιπόν:

Θυμάστε, κύριε Αρχη­γέ, εσείς και οι άλλοι τό­τε Αρχηγοί, την κατάπτυ­στη εγκύκλιο του τότε ΥΕΘΑ Μπεγλίτη προς τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για «ρουσφετο­λογία από το γραφείο του το πολιτικό»; Ποια η αν­τίδρασή σας; Θα πω κα­μία, γιατί δεν παραιτήθη­κε κανείς σας.

Μήπως θυμάστε, κύ­ριε Αρχηγέ, τιε Κάννες τον καιρό του Γιωργάκη και τι είπε ο ΓΑΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του και το τι ετοίμαζαν;

Ποια ήταν η αντίδραση η δική σας και των άλλων Αρχηγών για την ύβρη του ΓΑΠ προς τις Ένοπλες Δυνάμεις; Καμία. Και είναι ντροπή να κατηγορούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις για πραξικόπημα και οι εδώ ηγήτορες να μην κά­νουν κάτι.

Το αποτέλεσμα σε όλα αυτά μπορείτε να μου πεί­τε. κύριε Αρχηγέ, ποιο ήταν από την πλευρά σας; Θα σας πω εγώ ποιο ήταν. Μια «ταπεινωτική» απο­στρατεία από το πολιτικό σύστημα που κυβερνού­σε τότε.

Όμως και μετά την απο­στρατεία σας εξακολου­θήσατε να το υπηρετείτε. Ναι, δεχθήκατε εσείς και κάποιος άλλος να γίνετε υπηρεσιακοί υπουργοί του πολιτικού συστήματος. Λοιπόν, κύριε Φραγκούλη, να μην καταγγέλλου­με κάτι όταν σε αυτό το σύστημα δεν αντιδρούμε όταν είμαστε στην ενέρ­γεια και τα λέμε όταν μας «διώξουν» και μετά μπαίνουμε κι εμείς στο σύ­στημα, ως απόστρατοι, διατυμπανίζοντας ότι εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα με τη δημιουργία νέων κομμάτων, οργανώσεων, συνιστωσών. «Αρχή άν­δρα δείκνυσι», κύριε Φραγκούλη. Τώρα είναι αργά για «δάκρυα» για την ταπείνωση της Ελλάδας και τη φτώχεια του λαού της από το πολιτικό σύστημα.

Ένας Καλαβρυτινός Κοσμοκαλόγερος
(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-29/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger