Αρχική » , , » Γ. Χουλιαράκης: Παράταση για το "πάγωμα" των ειδικών μισθολογίων

Γ. Χουλιαράκης: Παράταση για το "πάγωμα" των ειδικών μισθολογίων


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:32

Νομοτεχνική βελτίωση για αλλαγές στο ζήτημα του "παγώματος" των ειδικών μισθολογίων κατέθεσε ο Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή, ενώ κατέθεσε και βελτίωση για τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής δαπανών, αλλά με επουσιώδεις αλλαγές.

Όπως είπε ο ίδιος, "η νομοτεχνική βελτίωση αυτή για τα ειδικά μισθολόγια δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επιβληθεί το πάγωμα στα ειδικά μισθολόγια".

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στη σημασία της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. "Με την ψήφιση του σ/ν κλείνει ένας κρίσιμος κύκλος στην πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η αξιολόγηση που ολοκληρώνεται σήμερα δεν είναι η τελευταία, θα ακολουθήσουν και άλλες με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος. Είναι όμως η πιο δύσκολη και σημαντικότερη αξιολόγηση", είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Χουλιαράκη, το πολυνομοσχέδιο:

"Πρώτον, κλείνει όλες τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις κυβέρνησης. Οι επόμενες αξιολογήσεις θα ασχοληθούν με την ανταγωνιστικότητα των αγορών και την ανάκαμψη. Δεν θα περιλαμβάνουν δημοσιονομικά μέτρα.

Δεύτερον, όχι μόνο εκταμιεύεται η δόση αλλά και για τους επόμενους 8 μήνες εκταμιεύεται ποσό για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και για να μειωθεί το κόστος δανεισμού στις ελληνικές τράπεζες, κάτι που θα ανοίξει τον δρόμο για την επαναφορά του waiver.

Τρίτον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη".


capital.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger