Αρχική » , , , , » Εκδηλώσεις μνήμης, από το ΥΕΘΑ, για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης, από το ΥΕΘΑ, για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρουσίασε χθες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν αρχίσει από την Τρίτη.

Το χρέος των θυτών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου σε «μιαν ειλικρινή και αναδρομική συγγνώμη» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του για τη σημερινή ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνιστά, δίχως ιστορική αμφιβολία, ένα ακόμη έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, το οποίο ουδείς δημοκρατικός λαός μπορεί να αγνοεί ή έστω να υποβαθμίζει», επισημαίνει ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος τοποθετεί τη μνήμη των θυμάτων της ποντιακής Γενοκτονίας ανάμεσα σε εκείνα τα ιστορικά παραδείγματα που, όπως τονίζει, θα μας διδάξουν επαρκώς «πώς θα αποτρέψουμε στο διηνεκές εγκλήματα που θίγουν τον πυρήνα της αξίας του Ανθρώπου και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ίδια την πορεία της Ανθρωπότητας».

Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων τιμάται με σειρά εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ εκδηλώσεις μνήμης για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων έχει προγραμματίσει φέτος και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο. Χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ουσιαστικά έχουν αρχίσει από την Τρίτη, με τη φωτοϊστορική έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, όπου παρουσιάζονται ντοκουμέντα από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο κ. Καμμένος μίλησε για «λαμπρή καλλιτεχνική και ιστορική δουλειά, που διατηρεί άσβεστες τις μνήμες της Ιστορίας για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου.

Αύριο, Παρασκευή, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υποδοχής με τιμές αρχηγού κράτους της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Η εικόνα από το μεσημέρι και μετά και μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής θα είναι, όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, στη διάθεση του κοινού. «Για πρώτη φορά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα είναι ανοικτές οι πόρτες για τους πολίτες που επιθυμούν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά», ανέφερε ο κ. Καμμένος. Η εικόνα θα φιλοξενηθεί στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας, που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Πενταγώνου.

Στη Διον. Αρεοπαγίτου

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις θα ξεδιπλωθούν κατά μήκος του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τις 11 π.μ. και μετά, με την παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση ο χώρος. Ο κ. Καμμένος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ στην εκδήλωση θα τιμηθούν προσωπικότητες των Ποντίων και των Αρμενίων. Θα παρουσιαστεί μουσική παράσταση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων.

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-19/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger