Αρχική » » Ουρές στο Πεντάγωνο! «Βοήθα Σουμελά μου»

Ουρές στο Πεντάγωνο! «Βοήθα Σουμελά μου»


Πιστός προσκυνά την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

ΠΛΗΘΟΣ πιστών συνέρρευσε το περασμένο τριήμερο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παντάνασσας, στις εγκαταστά­σεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το σπουδαιότερο θρησκευτικό κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού. Ακόμα και χθες το πρωί, τρίτη και τελευ­ταία ημέρα του ιερού προσκυνήματος, εκατοντάδες πι­στοί από κάθε σημείο της Αττικής αλλά και από διάφο­ρα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν στο Πεντάγωνο για να πάρουν την ευλογία της Παναγίας. Με μεγάλη υπομο­νή και βαθιά συγκίνηση, οι πιστοί παρέμειναν για αρ­κετή ώρα στην ουρά αψηφώντας τη βροχή και περίμεναν να έρθει η σειρά τους.

Πρωτιά για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ήταν η πρώτη φορά που η ιερά εικόνα της προστάτιδος των απανταχού Ποντίων φιλοξενήθηκε σε στρατόπεδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας, η υποδοχή της οποίας έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας των Ποντί­ων. Χθες το μεσημέρι η εικόνα επέστρεψε στην Καστα­νιά Ημαθίας, όπου και φυλάσσεται.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-23/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger