Αρχική » , , , , , » Έμειναν ... ευχές οι προαγωγές και ωριμάνσεις για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ

Έμειναν ... ευχές οι προαγωγές και ωριμάνσεις για τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ


ΠΥΡ ΟΜΑΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ.
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα «παγώματα», και θα δημιουργήσει νέο μισθολόγιο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
pspyropoulos@e-typos.com

«Παιχνίδι» με πολλά... τρικ και τρο­πολογία- «ευχή» με πολλά «αν» χαρακτηρίζουν οι ένστολοι συν­δικαλιστές αυτή που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή για το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων. Αστυνομικοί, πυροσβέ­στες, λιμενικοί και στρατιωτικοί αναφέρουν πως η σχετική τροπολογία δεν απεσύρθη, αλλά δόθηκε παράταση έως 31/12/16, με επίκληση ανύπαρκτων ισοδυνάμων...

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Κατσιαμάκας διερωτάται: «Πώς, χωρίς ισοδύναμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο για μισθολογικά και λειτουργικά έξοδα, θα μπορέσει να βρει χρήματα για την κάλυψη των μισθολογικών προαγωγών;».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής πως αν δεν βρεθούν ισοδύναμα από τα υπουργεία, τα 118 εκα­τομμύρια που απαιτούνται για την καταβολή των μισθολογικών προαγωγών θα δοθούν από το πλεόνασμα του «υπερ-ταμείου» των 700 εκατομμυρίων ευρώ. «Αφού γνωρίζει ότι το υπουργείο δεν θα έχει ισοδύναμα και τα χρήματα θα δοθούν από το πλεόνασμα, γιατί έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία;» αναρω­τιέται ο κ. Κατσιαμάκας, ο οποίος κάνει λόγο για ένα «παιχνίδι», παρότι το Μνημόνιο και οι θεσμοί δεν... υποχρέωναν σε τέτοια «παγώμα­τα». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπον­δίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος διαβλέπει ότι η κυβέρνηση δεν θα συμμορφωθεί με την πρόσφατη απόφα­ση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα προηγούμενα «παγώματα» και θα επιχειρήσει την... κατασκευή ενός νέου μισθολογίου. «Μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει αιτία πολέμου και θα βρει συνολικά τα στελέχη των ΕΔ-ΣΑ να δια­δηλώνουν στους δρόμους. Αν το κάνουν, θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις» δηλώνει ο κ. Γερακαράκος.

«Νομοθετήθηκε το "αν”»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυρο­σβεστικού Σώματος κ. Ιωάννης Σταμούλης σχολίασε διαδικτυακά την τροπολογία: «Ιστο­ρική μέρα η χθεσινή, για πρώτη φορά νομο­θετήθηκε ευχή, δηλαδή νομοθετήθηκε το “αν” βρεθούν ισοδύναμα από το υπουργείο μας, τότε δεν θα ισχύσει το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων μας. Τελικά το υπερβατικό και το θείο είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής μας καθημερινότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε πως έχει βρει τα ισοδύναμα για τους εργαζομένους στις Ένοπλες Δυνάμεις, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, από τον κωδι­κό 6900 των εξοπλιστικών προγραμμάτων που δεν συνεχίζονται για διάφορους λόγους, από εκποιήσεις άχρηστων υλικών και από τις αποζημιώσεις που δίνουν εταιρίες που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά προγράμματα. Βουλευτές της Ν.Δ. αντέδρασαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να εξευρεθούν ισοδύναμα από τα εξοπλιστικά για μισθολογικά ζητήματα.

Η αρχική τροπολογία, σύμφωνα με τους ένστολους συνδικαλιστές, είχε εφαρμογή από 1ης-1-2017 έως 31-12-2018, ενώ μετά τις αντιδράσεις ήρθε η «νομοτεχνική διόρθωση», με την οποία ουσιαστικά δίνεται παράταση στην κυβέρνηση μέχρι 31-12-2016 να βρει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το πά­γωμα. «Ούτως η άλλως όμως μέχρι 31-12-2016 δεν θα εφαρμοζόταν η τροπολογία, αφού είχε ισχύ από 1ης-1-2017, άρα ποιος ο λόγος να παραμείνει π τροπολογία και να μην αποσυρθεί, να ψηφιστεί δηλαδή ως διάταξη νόμου...» αναρωτιούνται οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-24/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger