Αρχική » , , , , , » Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ στους στρατιωτικούς

Τι απαντά το ΥΠΕΘΑ στους στρατιωτικούς


Για τα κέντρα αλλοδαπών, τις μεταθέσεις και το 40ωρο.

Απάντηση απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Βίτσας στον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο αναφορικά με την ερώτηση που ο δεύτερος κατέθεσε στη Βουλή, με θέμα «Συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού στα Κέντρα Παραμονής Αλλοδαπών σύμφωνα με τις προτάσεις και τις εντάσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ)».

Πιο συγκεκριμένα ο Δ. Βίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του: «Όσον αφορά τη μέριμνα και την υγειονομική κάλυψη του προσωπικού που εμπλέκεται, (...) πέραν των μέτρων ατομικής υγιεινής-προστασίας, προβλέφθηκε κατόπιν διαταγών και βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης η πλήρης εμβολιαστική κάλυψη του εν λόγω προσωπικού.

Σχετικά με τον έλεγχο των μεταναστών από υγειονο­μικής πλευράς, οι ΕΔ συμβάλλουν στην παροχή υγειονο­μικής υποστήριξης με την ανάπτυξη Τμημάτων Υγειονο­μικής Υποστήριξης (ΤΥΥ). Κάθε ΤΥΥ διαθέτει στρατιωτι­κό προσωπικό με τα απαραίτητα και μέσα».

Για τη μοριοδότηση και τις μεταθέσεις: «Ο σχεδιασμός των μεταθέσεων στελεχών του Στρατού Ξηράς έτους 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη. (...) Με την εν ισχύ Φ. 411/253437/Σ.2358/1 Ιουλ. 13/ΓΕΕΘΑ/Β1 (ΦΕΚ. Τ. Β 1631/1-7-13) έχει καθοριστεί επακριβώς η διαδικα­σία μοριοδότησης των στελεχών του ΣΞ. Με βάση τις επε­τηρίδες της εν λόγω μοριοδότησης, οι οποίες καταρτίστηκαν και κοινοποιήθηκαν στο σύνολο των στελεχών, όπως προβλέπεται, υλοποιείται ο σχεδιασμός των μεταθέσεων του τρέχοντος έτους. Οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρη­σης των κριτηρίων μοριοδότησης δύναται να ληφθεί υπόψη σε ενδεχόμενη τροποποίηση του εν ισχύ θεσμικού πλαισίου».

Για το 40ωρο: «Σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημίω­σης για υπερωριακή απασχόληση του στρατιωτικού προ­σωπικού που απασχολείται στα κέντρα φιλοξενίας, το ΓΕΣ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Π/Υ, έχει ήδη προβεί στη διάθεση επιπλέον πιστώσεων στους Σχηματι­σμούς για την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης 3 ημε­ρών εκτός έδρας για κινήσεις εκτέλεσης υπηρεσίας στο πλαίσιο ενάσκησης των καθηκόντων τους».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-21/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger