Αρχική » , , , » ΣΟΚ: «Παγώνουν», με αιφνιδιαστική τροπολογία, τα ειδικά μισθολόγια

ΣΟΚ: «Παγώνουν», με αιφνιδιαστική τροπολογία, τα ειδικά μισθολόγια


Η απόφαση έχει ισχύ για δύο χρόνια και προσδοκάται εξοικονόμηση ποσού ύψους 118 εκατ. ευρώ.

«Πάγωμα» των ειδικών μισθολο­γίων για δύο χρόνια και στο ύψος που αυτά θα έχουν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, επιβάλλει η κυβέρνηση προσδοκώντας να εξοικονομήσει με αυτόν τον τρόπο ποσό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ. Η σχετική απόφαση, η οποία αφορά δικαστικούς λειτουργούς, στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σω­μάτων Ασφαλείας κ.ά., προωθείται μέσω τροπολογίας των υπουργών Ευκλ. Τσακαλώτου και Γ. Χουλιαράκη που κατατέθηκε αργά χθες (19.50) το απόγευμα στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί μαζί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το αύριο το βράδυ.

«Αναστέλλεται από 1/1/2017 μέχρι 31/12/2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ει­δικά μισθολόγια», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω τροπολογία, με τους επισπεύδοντες υπουργούς να αιτιολογούν σε συνοδευτικό τους σημείωμα την επίμαχη απόφαση: «Η διάταξη κρίνεται αναγκαία για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογη με τη διετή (2016- 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης για τους υπαλλήλους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα». Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται πως «από την προτεινόμενη ρύθμιση επέρχεται εξοικονόμηση δαπάνης για τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2017 και 2018».

Την ίδια στιγμή, στην ειδική έκθεση αξιολόγησης συνεπειών των ρυθμίσεων, από το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως η ρύθ­μιση εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, βάσει «της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους της», και διευκρινίζεται πως «η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών αφο­ρά όλους τους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με ει­δικά μισθολόγια».

Ειδικότερα αναφέρονται οι: δι­καστικοί λειτουργοί, κύριο προσω­πικό του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, ιατροδικαστές, μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων, μέλη Ε.Π. των ΤΕΙ, ερευνητές, πρώην μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, γιατροί του ΕΣΥ και εξομοιούμενοι μισθολογικά με αυτούς, διπλωματικοί υπάλληλοι, αρχιερείς, μουσικοί, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ε.Π. των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και εκπαιδευτικό προσωπικό στρατιωτικών και εκ­κλησιαστικών σχολών.

Σε άλλη τροπολογία, που επίσης κατατέθηκε αργά χθες, μεταξύ άλλων προ βλέπονται και οι διαδικασίες για την επιστροφή του ΕΚΑΣ (ως «αχρεωστήτως καταβληθέντος» από συνταξιούχους. Σύμ­φωνα με τη σχετική ρύθμιση, η επιστροφή αυτή «γίνεται με συμψηφιστικό επανυπολογισμό της σύνταξης του δικαιούχου σε δώ­δεκα μηνιαίες δόσεις. Σε περί­πτωση που το ποσό της μηνιαίας δόσης υπερβαίνει τα τριάντα ευρώ, το υπερβάλλον ποσό επιστρέφεται συμψηφιζόμενο με τη σύνταξη σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018».

Επιπλέον, στην ίδια τροπολογία υπάρχει και πρόβλεψη να εξαι­ρούνται «από την υποχρέωση καταβολής του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία προστίμου, για εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος». 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-21/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger