Αρχική » , , » «Πόλεμος» για την πρόσληψη μουσουλμάνων στην Πυροσβεστική

«Πόλεμος» για την πρόσληψη μουσουλμάνων στην Πυροσβεστική


«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την πρόβλεψη πρόσληψης μουσουλμάνων της Θράκης στην Πυροσβεστική.

Η αφορμή δόθηκε από μια ανακοίνωση στην οποία ορίζονται τα προσόντα και οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ο ένας από τους λόγους της αντιπαράθεσης σχετίζεται με το προβλεπόμενο στο Π.Δ ποσοστό του 5% για την ειδική κατηγορία υποψηφίων για την Σχολή Πυροσβεστών που αφορά τους Εθελοντές Πυροσβέστες που έχουν τριετή συνολική ευδόκιμη εθελοντική υπηρεσία. Από την ΕΑΠΣ σημειώνουν ότι το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο τόσο σε σχέση με το προβλεπό­μενο στον ιδρυτικό για το θεσμό νόμο 20%, όσο και με την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε 10%.

Ο δεύτερος λόγος αφορά το γεγονός ότι στο ίδιο άρθρο του Π.Δ ορίζονται ως ειδική κατηγορία υποψηφίων για τη Σχολή Πυροσβεστών οι Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης σε ποσοστό 2%.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-11/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger