Η φωνή της σωτηρίας


ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ που έκαναν οι προηγούμε­νοι επανέλαβε και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το ίδιο θα πράξει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εάν ποτέ έχει την τύχη(;) να ηγηθεί της πολύπαθης Ελλάδας. Το ανακοί­νωσε ήδη, προφανώς για να μη μας κρατά σε... αγωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί η χώρα σε λεωφόρο σωτηρίας από μία κυβέρνη­ση, η οποία θα στηρίζεται σε ένα η δύο κόμμα­τα. Διότι στην περίπτωση αυτή, η χώρα δεν έχει την «ιδιοκτησία» του λεγόμενου Ελληνικού Προγράμματος, όπως φωνάζουν έξι χρόνια τώ­ρα οι δανειστές μας. Ο Ντομινίκ Στρος Καν μάs το είπε από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν τον άκουσε κανείς. Η Κριστίν Λαγκάρντ, που ακο­λούθησε τον Γάλλο οικονομολόγο ως επικεφαλής του Ταμείου, το φωνάζει μέχρι σήμερα.

Ουδείς στην Ελλάδα έχει τη «μαγική συνταγή» για την επίλυση του οικονομικού προβλήματος της χώρας , που εξελίσσεται σε θηλιά θα­νάτου για τη χώρα και τον λαό της. Το έχω εξη­γήσει χιλιάδες φορές, χωρίς βεβαίως να κάνω τον παντογνώστη διότι δεν είμαι. Μελετώντας τους τρόπους και τις μεθόδους άλλων χωρών, που βρέθηκαν στην ίδια θέση με τη δική μας, καταλήγει κανείς εύκολα στο συμπέρασμα ότι η σωτηρία μίας χώρας -ιδιαίτερα ύστερα από έξι χρόνια Μνημονίων είναι εθνική συλλογική υπόθεση, στην οποία συμμετέχουν οι πάντες.

Αύριο (9 Μάιου) κλείνουν έξι χρόνια από τη θλιβερή εκείνη απόφαση ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της ΕΕ. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση και η κάκιστη οικονομική της κατάσταση προμηνύει άσχημα πράγματα και στα εθνικά θέματα. Πρέπει να ανησυχούν όλους μας, και πρωτίστως την πολιτειακή, την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του τόπου, η ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας και η στόχευση ενός συγκεκριμένου νησιού. Και αναφέρομαι στις Οινούσσες. Οι Τούρκοι δεν σχεδιάζουν και δεν οργανώ­νουν τίποτα χωρίς να έχουν εξετάσει κάθε πτυ­χή της υπόθεσης με την οποία ασχολούνται.

Με αφορμή την πτώση της χούντας, που ακολούθησε την τουρκική εισβολή εναντίον της Κύπρου, οι παλαιότεροι έλεγαν πως μία κρίση, επιλύεται με άλλη κρίση. Ο καθένας μας εύχεται να διαψευστεί αυτό το συμπέρασμα, το οποίο είχαν ενστερνιστεί πολλοί άνθρωποι. Μερικοί που αρέσκονται στις συνωμοσίες είχαν υποστη­ρίξει ότι συνδέονται τα δύο γεγονότα, υπονοώντας ότι σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε για να καταρρεύσει η χούντα έπρεπε να πουληθεί η Κύπρος. Η ιστορική έρευνα ΔΕΝ έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αντίθετα είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για συμπαιγνία του Ιωαννίδη με τους Αμερικανούς.

Έξι χρόνια Μνημονίου είναι πάρα πολλά. Οι πολίτες δεν αντέχουν ούτε μέρα παραπάνω. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αποδοχή και άλλων μέτρων και αυτό είναι μέγα λάθος. Άλλωστε, ψηφίζουν μέτρα, επιβάλλουν φόρους, αλλά πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν κάνουν. Και στο τέλος μας μένουν τα μέτρα και οι φόροι. Η Ελλάδα χρειάζεται μία φωνή από τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου, και ΔΕΝ την έχει. Όσο συμβαίνει αυτό, η λύτρωση και η σωτηρία δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα.

(ΕΘΝΟΣ (ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ)-Μιχάλης Ιγνατίου-08/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger