Ψάχνουν για ισοδύναμα


«Πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών στρατιωτικών: Περιθώριο μέχρι το τέλος του 2016 στο ΥΠΕΘΑ.

Αν και η κυβέρνηση ψήφισε το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, εντούτοις, στο πλαίσιο υπερψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομι­κών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανά υπουργείο να υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των ωριμάνσεων. Πιο συγκεκριμένα, από 1/1/2017 έως 31/12/2018 θα ισχύσει το διετές «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ένστολων.

Παρ’ όλα αυτά, δίνεται η δυνατότητα στα αρμόδια υπουργεία -μεταξύ αυτών και το ΥΠΕΘΑ- μέχρι τις 31/12/2016 να καταθέσουν ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην προχωρήσει το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διαβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε και δεν θα υποστούν μειώσεις. Τα χρήματα των ισοδύναμων μέτρων για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών έχουν εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τον υπουργό, κυρίως από κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα γί­νουν. «Αρκετά έχουν πληρώσει οι Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα τα Σώματα Ασφαλείας, οι δικαστικοί και οι διπλωμάτες δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο», τόνισε. Παράλληλα, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανάγνωση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός είχε τονίσει πως «την απόφαση του ΣτΕ οφείλουμε να την εφαρμόσουμε και θα την εφαρμόσουμε». Σε ό,τι αφορά το ΥΠΕΘΑ, για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια πρέπει να βρεθούν για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 60 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος, για το 2016 και το 2017, ποσό που -όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνι­κής Άμυνας- θα βρεθεί.

Τι απαντά η ΠΟΕΣ στη δέσμευση του υπουργού Άμυνας για τις μισθολογικές ωριμάνσεις - Δηλώσεις στο «Π»

Οι εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξεύρεση ισοδύναμων για το μη «πάγωμα» των ωριμάνσεων των ειδικών μισθολογίων, όπως προβλέπεται στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έγιναν αφορμή για να τοποθετηθεί επί του θέματος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσε­ων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Σε δηλώσεις του στο «Π» ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΕΣ, αντ/χης Ανέστης Τσουκαράκης, είπε πως η Ομο­σπονδία τελεί εν αναμονή της τήρησης των κυβερνητικών δεσμεύ­σεων αλλά και της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητά της για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Ηλίας Νατσιούλας: Τι σημαίνει «πάγωμα»...

Ο λοχαγός ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, ο οποίος είναι ο οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξη­γεί στο «Π» τι σημαίνει η τροπολογία.

Το «πάγωμα» μισθών και χρονοεπίδοματος θα έχει εφαρμογή από 1/1/2017 και έως 31/12/2018. Το «πάγωμα» θα αποφευχθεί, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα 118 εκατ. και με διαπιστωτική πράξη του Υ.Ο. εγγραφούν αυτά τα ποσά στους Π/Υ ετών 2017 και 2018. Αν δεν εκδοθεί αυτή η διαπιστωτική πράξη του Υ.Ο., τότε θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2017 το «πάγωμα», καθώς έχει ψηφιστεί σε διάταξη νόμου. Απ τη στιγμή που δεν αποσύρθηκε η τροπολογία, όλα είναι ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 18 μήνες, σύμφωνα με δηλώ­σεις, έχουν εξασφαλιστεί ποσά από κωδικούς για υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και υλοποίηση ακόμη δεν έχει γίνει. Γιατί να πι­στέψουμε σήμερα ότι θα εξευρεθούν ισοδύναμα; Με ευχές; «Αν εξευρεθούν θα...».

ΠΟΑΣΥ: «Το πρόβλημα δεν λύθηκε, αλλά πήρε παράταση»

Η ΠΟΑΣΥ, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε από την κατάθεση τροπολογίας για το «πάγωμα» για δύο χρόνια των ειδικών μισθολογίων με όφελος για τον κρατικό προ­ϋπολογισμό 118 εκατ. ευρώ. Πάντως, για τους στρατιωτικούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεσμεύτηκε να προ­χωρήσει στην υιοθέτηση ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να επέλθει πλήρης ομαλοποίηση των μισθολογικών προαγωγών. Και ο μεν ΥΕΘΑ κάλυψε τους στρατιωτικούς -μέχρις νεωτέρας τουλάχι­στον- αναφορικά με την εξεύρεση των χρημάτων, ωστόσο το υπουρ­γείο Προστασίας του Πολίτη απλά ανέφερε ότι τα ισοδύναμα θα προέλθουν από το πλεονασματικό του υπουργείου. Πόσα και ποια πλεονασματικά είναι αυτά είναι άγνωστο, πάντως.

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger