Αρχική » , , » Τουρκοκυπριακό κόμμα θα προστατεύει (!) τις κλεμμένες περιουσίες

Τουρκοκυπριακό κόμμα θα προστατεύει (!) τις κλεμμένες περιουσίες


Τα Κατεχόμενα στην Κύπρο. Δεξιά: Ο Turan Buyukyilmaz.
Το Yeni Dogus (που ιδρύθηκε στη Μεγαλόνησο από τους εποίκους που βρέθηκαν μετά την εισβολή του Αττίλα) έχει στόχο τη διατήρηση των Κατεχομένων

ΤΟ ΟΝΟΜΑ «Yeni Dogus» (Αναγέννηση) δί­νουν οι Τούρκοι έποικοι της Κύπρου στο κόμμα που ίδρυσαν για να προστατεύσουν τα.. συμφέροντα τους.

Και ποια είναι αυτά; Κυρίως να μη χάσουν τις περιουσίες των Ελληνοκύπρι­ων προσφύγων, που κατέ­φυγαν στον Νότο μετά την τουρκική εισβολή του 1974, τις οποίες βρήκαν έτοιμες και άρχισαν αμέσου να τις αξιοποιούν, χωρίς να κου­ραστούν και χωρίς, φυσι­κά, να τους ανήκουν.

Κατοίκησαν στα άδεια σπίτια που βρήκαν, κατέ­λαβαν μαγαζιά, βρήκαν έτοιμες υποδομές φιλοξενίας και έγιναν ξενοδόχοι, μοιράστηκαν την καλλιερ­γήσιμη γη και έγιναν αγρότες, αλλοιώνοντας τη δημο­γραφία της Μεγαλονήσου σε βαθμό επικίνδυνο. Τώ­ρα, με θράσος φτιάχνουν κόμμα για να προστατεύ­σουν την... κλοπή!

0 πληθυσμός

Το κλειδί στο θέμα του τουρκικού εποικισμού στην Κύπρο είναι ότι οι έποικοι δημιουργήθηκαν από την Άγκυρα ως ακό­μη ένας «στρατηγικός πα­ράγοντας» στο Κυπρια­κό. Σύμφωνα με στοιχεία της Κυπριακής Δημοκρα­τίας, ο πληθυσμός στα Κατεχόμενα είναι περίπου 200.000. Από αυτούς οι 80.000-89.000 είναι γηγενείς Τουρκοκύπριοι και 109.000-117.000 είναι Τούρκοι έποικοι. Συνεπώς διαθέτουν ισχυρότερη «πολιτική φωνή» από τους ντόπιους Τουρκοκυπρίους, την οποία τώρα ενισχύουν ακόμα περισσότερο με την ίδρυση νέου κόμματος.

Ποιοι είναι οι Τούρκοι έποικοι; Είναι όσοι εισέβαλαν στην Κύπρο (ειρηνικά!) με προτροπή και κάλυψη του Αττίλα! Σή­μερα είναι νόμιμοι κάτοι­κοι της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», έχουν τουρ­κική καταγωγή και έχουν λάβει την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους, δηλαδή ενός «κράτους» που ανα­γνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Μάλιστα, προ­κλητικά αυτοαποκαλούνται «Νέοι Κύπριοι»!

Την είδηση αποκά­λυψε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Vatan». Αρχηγός του κόμματος αναφέρεται ότι θα είναι ο Turan Buyukyilmaz, ο οποίος, μάλιστα, προέβη και σε δηλώσεις στην εφη­μερίδα, με τις οποίες αποκαλύπτει τις προθέσεις του κόμματος: Στόχος είναι να δημιουργήσουν προϋπο­θέσεις παραμονής και να ενισχύσουν m θέση τους εν όψει της συζητούμενης λύσης με παραμονή τους στο νησί, παράλληλα με τη διατήρηση των παρα­νόμως κατεχόμενων περι­ουσιακών στοιχείων. Αυτό θα πει θράσος!

Νικ. Σταυρουλάκης
[ΚΥΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ) -29/05/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger