Αρχική » , , , » Ο Γολγοθάς του αδικοχαμένου οπλίτη!

Ο Γολγοθάς του αδικοχαμένου οπλίτη!


Τα έγγραφα που είχε αποστείλει στο ΓΕΣ το ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Το ταξίδι του 22χρονου Νικήτα Λιθάρη (που «ψηνόταν» για μέρες στον πυρετό) στην Αθήνα με ΚΤΕΛ από τη Σπάρτη.

Της Ρίτας Μελά
rmela@dimokratianews.gr

Στο εδώλιο του Στρατο­δικείου Αθηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κά­θονται σήμερα οι δύο ει­δικευόμενοι 27χρονοι γιατροί, οι Ε.Α. και Ι.Μ., για την υπόθεση θα­νάτου του 22χρονου Νικήτα Λιθάρη.

Πρόκειται για τον άτυχο φα­ντάρο, ο οποίος πέθανε από νεκρωτική πνευμονία στο 401 Στρα­τιωτικό Νοσοκομείο τον Μάρτιο του 2015.

Ωστόσο, πολλά ερωτήματα προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγείρει το γεγονός ότι οι εν λό­γω άπειροι γιατροί -όπως αποκά­λυψε η «δημοκρατία» στο σαββα­τιάτικο φύλλο της- ήταν υπεύθυ­νοι για την υγεία 1.400 φαντάρων, καθώς στο στρατόπεδο της Σπάρ­της, όπου αρρώστησε ο άτυχος Νι­κήτας, δεν υπήρχε επικεφαλής έμπειρος ειδικευμένος στρατι­ωτικός γιατρός!

Μάλιστα, το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μετα­φορών (ΚΕΕΜ) Σπάρτης από το 2013 με εμπιστευτικά έγγρα­φά του προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού αλλά και στο νοσοκομείο της πόλης ζητούσε επίμονα για­τρούς.

1.400 άτομα

Σημειώνεται ότι το ΚΕΕΜ Σπάρ­της έχει μόνιμη δύναμη 700 έως 1.400 φαντάρων, ενώ το νοσοκο­μείο της πόλης ήταν τραγικά υπο­στελεχωμένο και το ΕΚΑΒ δεν δι­έθετε ασθενοφόρο. Συνέπεια αυ­τής της τραγικής κατάστασης ήταν οι φαντάροι που έχρηζαν νοση­λείας να ταξιδεύουν επί επτά ώρες με λεωφορεία του ΚΤΕΛ (!) για να πάνε στο 401 Νοσοκομείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα βαριά περιστατικά. Σε αυτό το στρατόπεδο παρουσιάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2015 ο άτυχος 22χρονος. Κρίθηκε Ι4 λόγω παχυσαρκί­ας και, παρόλο που του πρότειναν διετή αναβολή, εκείνος αρνήθηκε. Στις 11 Μαρτίου επισκέφτηκε το ιατρείο του ΚΕΕΜ με πυρε­τό 38,1 βαθμούς. Τον εξέτασε ο κατηγορούμενος οπλίτης γιατρός Ι.Μ. και του χορήγησε φαρμακευ­τική αγωγή. Την επόμενη ημέρα ξαναπήγε με 38,9 πυρετό και τον εξέτασε η κατηγορούμενη ανθυπολοχαγός Ε.Α. Στις 13 Μαρτίου μαζί με άλλους 32 (!) άρρωστους οπλίτες έφτασε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο 401 Νοσοκομείο, εισήχθη στην Εντατική και κατέληξε στις 18 Μαρτίου.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger