Αρχική » , , , , , » Καταυλισμός δίπλα σε μονάδα της ΠΑ

Καταυλισμός δίπλα σε μονάδα της ΠΑ


Ετοιμάζουν ΚΕΠΑ στο «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στις ΕΔ. Με τις διαθεσιμότητες των κρίσι­μων για την εθνική ασφάλεια μέσων να βρίσκονται σε κρίσιμο επίπεδο, εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων, το ΓΕΕΘΑ αναλίσκει τον -πολύτιμο- χρόνο του για την κα­τασκευή Κέντρων Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ).

Πρόκειται για την ανέγερση ενός ΚΕΠΑ στο «Στρατό­πεδο Ευθυμιόπουλου», στο Κουτσόχερο Λάρισας. Το ΚΕ­ΠΑ θα έχει τυπική χωρητικότητα 1.700 ατόμων, στην ου­σία όμως αυτή αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ. Η δημιουργία του ΚΕΠΑ έρχεται κατόπιν συμφωνίας που υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ μεταξύ του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της... ερυθράς ημισελήνου των ΗΑΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, τα ΗΑΕ, τα οποία ουσιαστικά δέ­χονται στο έδαφος τους με το σταγονόμετρο εκτοπισμένα άτομα από τη Συρία και μετανάστες και αυτά κάτω από αυ­στηρότατους ελέγχους και διαδικασίες, βρήκαν στην Ελ­λάδα «πεδίον δόξης λαμπρόν». Το θέμα, όμως, έχει και συνέχεια.

Το «Στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου», στη Λάρισα, απέ­χει περί τα 2 χλμ. από τη νευραλγικότερη μονάδα της ΠΑ και αυτή είναι το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρή­σεων (ΕΚΑΕ). Από το ΕΚΑΕ διευθύνονται, συντονίζονται και επιτηρούνται όλες οι πτήσεις της ΠΑ, όπως και οι αναχαιτίσεις. Από το ΕΚΑΕ ασκούνται η διοίκηση όλων των αποστολών αναχαίτισης των μαχητικών της ΠΑ και η επιτήρηση όλου του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) από τα ραντάρ της ΠΑ. Είναι σαν οι ΗΠΑ να έχουν δημιουρ­γήσει λίγο έξω από την ΑΒ Πίτερσον, στο Κολοράντο, έδρα του κέντρου αεράμυνας Βόρειας Αμερικής (NO­RAD), καταυλισμό Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών σε απόσταση 2 χλμ. ή οι Γερμανοί στο αντίστοιχο κέντρο αε­ροπορικών επιχειρήσεων, στο Δυτικό Βερολίνο. Ασφαλώς πρόκειται για μια καινοτομία «πρότυπο» σε πανευρω­παϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ούτε 2.000 μέτρα μακριά από την είσοδο του ΕΚΑΕ να βρίσκονται μαζεμένοι χιλιάδες αλλοδαποί, με τις διαδικασίες εισόδου τους στη χώρα να είναι γνωστές ως προς την ασφάλεια.

Τέλος, ίσως το πιο ανησυχητικό από όλα όσον αφορά το μνημόνιο συνεργασίας με την Ερυθρά Ημισέληνο των ΗΑΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, είναι ότι η κατασκευή του ΚΕΠΑ αποτελεί «αρχικό» και μόνο μέρος της συμφωνίας, κάτι που ενδεχομένως μπορεί να σημαίνει δημιουργία περαιτέρω καταυλισμών μουσουλ­μάνων αλλοδαπών σε ευαίσθητες, για την άμυνα της χώ­ρας, περιοχές.

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-28/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger