Αρχική » , , , , » Προσφυγές («κατά ριπάς») ετοιμάζουν τώρα οι απόστρατοι

Προσφυγές («κατά ριπάς») ετοιμάζουν τώρα οι απόστρατοι


Ξεκάθαρα αντισυνταγματικό το νέο Ασφαλιστικό-λαιμητόμος (το οποίο αποσυνδέει τους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών από τις συντάξεις) λένε και συντονίζονται (μαζικά) να ψάξουν το δίκιο τους στη Δικαιοσύνη

Με μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται να απαντήσουν οι απόστρατοι στρατιωτικοί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο «λαιμητόμο» που ψήφισε η κυβέρνηση, αφού, όπως δηλώνουν, η αντισυνταγματικότητα του είναι η βάση για τη «στήριξη» των ξεκάθαρων και απροκάλυπτων μεθοδεύσεων που επιβάλλουν νέες περικοπές στις συντάξεις των ανθρώπων που επί 35 και πλέον χρόνια υπερασπίστηκαν την πατρίδα.

Ισχυρίζονται, δε, ότι «εκεί που μας χρωστούσαν, έρχονται να μας πάρουν και το βόδι», επισημαίνοντας τη μη εφαρμογή παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας περί πλήρους επαναφοράς μισθών και συντάξεων στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα. Την Παρασκευή μάλιστα το ΣτΕ δικαίωσε για ακόμα μία φορά τους στρατιωτικούς, κρίνοντας ότι η αποκατάσταση μόνο στο 50% των μισθών και των συντάξεων είναι αντισυνταγματική.

Οι απόστρατοι στρατιωτικοί τονίζουν ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί κόλαφο για τα εισοδήματά τους, αφού αποσυνδέονται οι μισθοί των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις συντάξεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μπορούν να ενταχθούν στον «κόφτη» που επιχειρεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Η έως τώρα σύνδεσή τους με τους μισθούς παρείχε μια δικλίδα ασφαλείας, καθότι τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο και απαιτείται η αλλαγή του με νόμο προκειμένου να υπάρξουν περικοπές.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο, και συγκεκριμένα στο ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά επί τόσα χρόνια αμείβονταν ως εν ενεργεία και ελάμβαναν τις συντάξεις τους ως προσωπικό «ειδικών διατάξεων» -κάτι που έρχεται να ανατρέψει αυθαίρετα ο νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου- έγκειται η αντισυνταγματικότητά του. Αυτό υποστηρίζουν οι ενώσεις των αποστράτων και ήδη κινούνται στην κατεύθυνση συντονισμού των μελών τους, προκειμένου να καταθέσουν μαζικές προσφυγές, με στόχο να σώσουν ό,τι σώζεται.

Μάλιστα, οι απόστρατοι στρατιωτικοί θεωρούν ότι, για την ολοκλήρωση του... εγκλήματος, δόθηκε η παράταση έως την 1η Ιουλίου 2016 για την ισχύ των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Τότε προβλέπεται να ψηφιστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, που επίσης θα φέρει μειώσεις στους μισθούς τους, καθώς δεν θα λαμβάνονται υπόψη οι μισθολογικές προαγωγές, όπως συμβαίνει σήμερα.

Για τα στελέχη που βρίσκονται στις τάξεις του Στρατεύματος, οι συνταξιοδοτικές διατάξεις είναι πολύ χειρότερες, αφού προβλέπουν ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης θα παίρνουν τις συντάξεις με σημαντική μείωση, ενώτριπλασιάζονται και οι ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση των πλασματικών ετών. Για όσους, δε, συνταξιοδοτηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2017, οπότε οι συντάξεις θα καταβάλλονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, οι περικοπές κατά τουλάχιστον 20% είναι δεδομένες.

Και δεύτερη δικαίωση από το ΣτΕ

Την ώρα, λοιπόν, που η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις των στρατιωτικών, ήρθε την Παρασκευή η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με τις υπ’ αριθμ. 1125 και 1128/2016 αποφάσεις της, να κρίνει αντισυνταγματική τη μερική αποκατάσταση του μισθολογικού των στρατιωτικών, που έγινε το 2014 με υπουργική απόφαση (νέο μισθολόγιο του 2014), με βάση την οποία διαμορφώθηκαν οι αποδοχές, τα επιδόματα και οι συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα, ενώ κρίθηκε ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς, όταν και περικόπηκαν σε εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.

(ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15/05/2016 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@dimokratianews.gr)
staratalogia.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger