Αρχική » , , , , , , » Hotspots θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί τα νησιά μας στο ανατολικό Αιγαίο

Hotspots θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί τα νησιά μας στο ανατολικό Αιγαίο


Σχέδιο για την μετατροπή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε απέραντα hotspots, απεργάζονται ευρωπαϊκοί κύκλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας Bild. Η Bild επικαλείται μη κατονομαζόμενο Ευρωπαίο υπουργό, σύμφωνα με τον οποίο, το Plan Β συνίσταται στον εγκλωβισμό όλων των αιτουμένων ασύλου στα ελληνικά νησιά των οποίων θα διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα, την επιτόπια εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας και την επιστροφή όσων απορρίπτονται απευθείας, και όχι μέσω Τουρκίας, στις χώρες καταγωγής τους. 

Παράλληλα, τα κοινοτικά κονδύλια των 6 δισ. ευρώ, τα οποία η Ε.Ε. έχει υποσχεθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου, θα διοχετευθούν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους, η πρόσφατη δήλωση του Ερντογάν ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αλλάξει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία, μολονότι αυτό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την κατάργηση της βίζας.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο Ερντογάν θα μπορούσε θυμωμένος να ανοίξει και πάλι τα σύνορα, αφήνοντας χιλιάδες πρόσφυγες να περάσουν στην Ε.Ε. Η ανησυχία των Ευρωπαίων έχει αυξηθεί από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ένας από τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της συμφωνίας.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-10/05/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger