Αρχική » , , , , , , » Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου καλεί για κατάταξη και Ελλαδίτες με μισθό 1.127 € και άλλα προνόμια

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου καλεί για κατάταξη και Ελλαδίτες με μισθό 1.127 € και άλλα προνόμια


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε νέους που ενδιαφέρονται να απασχολη­θούν επαγγελματικά στην Εθνι­κή Φρουρά της Κύπρου απευθύ­νει η κυπριακή κυβέρνηση. Συ­γκεκριμένα, προγραμματίζεται η πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ), με την κατάθε­ση των αιτήσεων από τους ενδια­φερομένου να διαρκεί έως τις 24 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός συμπερι­λαμβάνει και πρόσκληση σε Ελλαδίτες ενδιαφερόμενους (αν δεν καλυφθούν οι θέσεις με Ελληνοκυπρίους), σι οποίοι στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να συμπληρώ­σουν ηλεκτρονικά τη σχετική αί­τηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά μία σκέψη, ακόμα και αν κα­λυφθούν οι 3.000 θέσεις από πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατί­ας το υπουργείο Άμυνας θα επιλέξει άλλα 500 άτομα που θα υποβά­λουν αιτήσεις από την Ελλάδα, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε κα­τάλογο επιλαχόντων.

Στα ωφελήματα περιλαμβά­νονται, μεταξύ άλλων, μηνιαίος μισθός 1.127 €(+13ος), καθορι­σμένο ωράριο, σχέδιο σπουδών σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με μει­ωμένα δίδακτρα έως 50%, σχέδιο υποτροφιών, μοριοδότηση για μελλοντικές προσλήψεις στην Εθνική Φρουρά και την Αστυνο­μία κ.ά. Το υπουργείο έχει θέσει ως όριο ηλικίας για τους επαγγελματίες οπλίτες που θα επιλεγούν τα 32 έτη, ενώ υπάρχουν και άλ­λα κριτήρια, όπως συγκεκριμένος δείκτης μάζας σώματος, λευκό ποινικό μητρώο κ.ά. Οι ενδιαφε­ρόμενοι θα πρέπει να απευθύνο­νται στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΜ (https://newarmy.mod.gov.cy/) και για περισσότερες πληροφορίες στα επαρχιακά στρατολογικά γραφεία. Η επιλογή των 3.000 θα γίνει από επιτροπή αξιολόγησης, την οποία θα συστήσει ο υπουργός Άμυνας βάσει της σχετικής νομοθεσίας. Όπως ανέφερε ο υπουρ­γός στόχος είναι οι επαγγελματίες οπλίτες να βρίσκονται στα κέ­ντρα εκπαίδευσης τον ερχόμενο Νοέμβριο. Την ίδια ώρα, τα στοι­χεία που έδωσε στη δημοσιότη­τα το Κυπριακό Κέντρο Στρατη­γικών Μελετών, μέσω της ετήσιας έκθεσής του «Οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Κύπρο 2016», εί­ναι αποκαλυπτικά για τους στρατιωτικούς συσχετισμούς στο νη­σί. Εν προκειμένω, υπάρχει ένας εθνοφρουρός για κάθε 3,5 Τούρκους στρατιώτες (χωρίς τους εφέδρους).

Η Εθνική Φρουρά αριθμεί 12.000 ενεργά στελέχη και επι­πλέον 50.000 εφέδρους. Το σύ­νολο του ελληνοκυπριακού στρα­τιωτικού δυναμικού υπό τα όπλα (συμπεριλαμβανομένων και των 950 στελεχών της ΕΛΔΥΚ) είναι 62.950 στελέχη.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-05/06/2016)

1 σχόλια:

  1. Φάτε τους Τουρκαλαδες πριν φάνε αυτοί εμάς Ελληνες και Κύπριοι....... ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΑΔΈΡΦΙΑ για χάρη της ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΜΑΣ οι αθεοφοβοι δεν έχουν μπεσα


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger