Αρχική » , , , » Τριακόσιοι «μίνι» ναύαρχοι καλούνται να επιστρέψουν στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού μερίσματα 5 εκατ. που έχουν εισπράξει

Τριακόσιοι «μίνι» ναύαρχοι καλούνται να επιστρέψουν στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού μερίσματα 5 εκατ. που έχουν εισπράξει


Υπήρξε απόστρατος επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου που έλαβε τρεις βαθμούς μέσα σε μία μέρα και όταν το στηλίτευσα, μου έκα­νε αγωγή ζητώντας μου την «Άρτα με τα Γιάννενα»...
Αποδεκτή έκανε ο Π. Καμμένος γνωμοδό­τηση του ΝΣΚ βάσει της οποίας τα Μετοχι­κά Ταμεία μπορούν να ζητήσουν πίσω τα μερίσματα που την τελευταία εικοσαετία ελάμβαναν οι πρόωρα αποστρατευθέντες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr

Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» παραγωγής «μίνι» στρατηγών, ναυάρχων και πτεράρχων συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της, καθώς η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στον κόσμο που σχεδόν όλοι οι απόστρατοι, ανε­ξαρτήτως του βαθμού που αποστρατεύ­ονται, εν συνεχεία, μέσω δικαστικών και διοικητικών αποφάσεων, λαμβά­νουν τον ανώτατο βαθμό αλλά και τον μισθό του στρατηγού! Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία με την οποία κατα­πιάνομαι τα τελευταία 25 χρόνια και ώρες ώρες νιώθω σαν να κυνηγάω ανεμόμυλους.

ΩΣΤΟΣΟ, επανέρχομαι στο θέμα με αφορμή την απαίτηση του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού από τριακόσιους «μίνι» ναυάρχους να επιστρέψουν πά­νω από 5 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει ως μέρισμα κατά το χρονικό διάστη­μα από την αποστρατεία τους και μέχρι τη δικαίωσή τους. Ενώ δηλαδή εκείνοι, όταν δικαιώθηκαν δικαστικά και διοικητικά, εισέπραξαν αναδρομικά χρή­ματα ως «μηδέποτε απομακρυθέντες από την ενεργό υπηρεσία» για την «αό­ρατη» βαθμολογική τους εξέλιξη κατά τη «νεκρή» περίοδο της αποστρατείας τους, στο μεταξύ δεν επέστρεψαν ως όφειλαν το ποσόν του μερίσματος που ελάμβαναν ως απόστρατοι.

Πιάστηκαν στην τσιμπίδα και σφυρίζουν... λιμανίσια

ΔΗΛΑΔΗ «μονά ζυγά» δικά τους. Κρά­τησαν και το μέρισμα ως απόστρατοι, αλλά πήραν και τα αναδρομικά ως... εν ενεργεία. Και τώρα που τους έπιασε η «τσιμπίδα» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σφυρίζουν... λιμανίσια!

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ χρόνια πριν, ξεκινάω να γράφω και να στηλιτεύω μέσω του «Έθνους» τη «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών - ναυάρχων - πτεράρχων που είχε στηθεί στο υπουργείο Άμυνας και αποκαθιστούσε βαθμολογικά αλλά και μισθολογικά τους κομ­ματικά ημετέρους της εκάστοτε κυβέρνησης που είχε αποστρατεύσει πρόωρα η προηγούμενη κυβέρνηση. Στο διάβα του χρόνου η... βιομηχανία παρέμενε η ίδια, απλώς «χέρια» άλλαζε και πότε ήταν βαμμένη «πράσινη» και πότε «γαλάζια». Μά­λιστα με την πάροδο του χρόνου που τα κομματικά πάθη άρχισαν να αμβλύνονται η συγκεκριμένη «βιομηχανία» αντί να κλείσει πέρασε στην... τυποποίηση. Επί της ουσίας απλώς επικύρωνε τις αποφάσεις των διοικητικών δικαστηρίων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δικαιώνονταν!

Κάθε πικραμένος απόστρατος ζητούσε δικαίωση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ η πρώτη «βιομηχανία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών στήθηκε από την κλαδική αποστράτων της ΝΔ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αρχής γενομένης από την επαναφορά του απόστρατου πτεράρχου Αθ. Σταθιά στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Αμέσως η κατάστα­ση ξέφυγε, καθότι ο κάθε πικραμένος απόστρατος ζητούσε δικαίωση από την επόμενη κυβέρνηση, την οποία ελάμβανε απλόχερα αρχικά από τα διοικητικά δικαστήρια και εν συνε­χεία από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Συμ­βούλια...

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ περνούσαν, η «βιομηχα­νία» παραγωγής «μίνι» στρατηγών δούλευε κανονικά, χωρίς να ενοχλού­νται οι «μάξι» συνάδελφοί τους. Κάθε φορά που άλλαζε χέρια και χρώμα το «μαγαζί» αποκάλυπτα αριθμούς και ονόματα δικαιωθέντων και αποκαθιστέντων «μίνι» στρατηγών, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα με έσερναν στα δικαστήρια και ζητούσαν τα μαλλιά της κεφαλής μου! Πάντα πίστευα ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία λειτουργεί εις βάρος του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, καθότι επί της ουσίας δι­αλύει την αξιοκρατία.

Πίεζαν τις ηγεσίες του ΓΕΝ να κρατήσουν τα χρήματα

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ όμως της επιστρο­φής των 5 εκατ. από τους τριακόσιους «μίνι» ναυάρχους, τις χήρες και τα ορ­φανά τους το πράγμα έχει ξεφύγει. Κανείς εκ των τριακοσίων δεν μερίμνησε να επιστρέφει τα χρήματα, ως όφειλαν, αλλά αντίθετα -όπως μα­θαίνω- πίεζαν κιόλας τις ηγεσίες του ΓΕΝ από το 2009 να μεθοδεύσουν τη μη καταβολή τους! Και αποδοχές εν ενεργεία και μέρισμα αποστράτου! Όπως δηλαδή το λέει και η διαφήμιση: «Δυο σ' ένα και συμφέρει»...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τους λέει ξεκάθαρα, επιστρέψτε πίσω τα μερίσματα. Μέτοχοι του Ταμείου Ναυτικού, οι οποίοι τέθηκαν σε αποστρατεία και εξελθόντες των τάξεων του ΠΝ ή του ΛΣ κατέστησαν μερισματούχοι, στη συνέχεια, καθόσον η αποστρατεία τους αυτή αναγνωρί­στηκε ως παράνομη (δικαστικά» ή διοικητικά»), δικαιώθηκαν, αποκαθιστάμενοι αναδρομικά, αποδοχές ενέργειας και ως εκ τούτου υποχρεούνται στην επιστροφή των μερισμάτων ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ, που ελάμβαναν από το Τα­μείο κατά το διάστημα της αποκαταστάσεώς τους.

Ραντεβού με την Εφορία για όσους αρνούνται

ΜΑΛΙΣΤΑ για όσους εκ των «μίνι» ναυ­άρχων αρνούνται να επιστρέφουν τα μερίσματα προειδοποιούνται ότι θα προωθηθούν στην Εφορία και θα μπουν στη διαδικασία εισπράξεως των δημο­σίων εσόδων, καθώς βεβαιώνονται ως χρέος προς το Δημόσιο. Δύσκολοι και­ροί για πρίγκιπες...

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ισονομίας και αξιοκρατίας θα περίμενε κανείς ότι τη βιομηχανία παραγωγής «μίνι» στρατηγών θα την έκλειναν οι ορίτζιναλ στρατηγοί. Όμως στο στράτευμα η συντεχνία είναι πάνω από βαθμό και πρόσωπα.

[ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ)-05/06/2016]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger