Αρχική » , , , , » Ο Καμμένος και η «προστασία» των στελεχών των ΕΔ-ΣΑ

Ο Καμμένος και η «προστασία» των στελεχών των ΕΔ-ΣΑ


Η ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

του ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΤΡΑ

Η τροπολογία που υπήρχε στο πολυνομο­σχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορούσε στο «πάγωμα» των Ει­δικών Μισθολογίων έγινε αφορμή να δοκι­μαστούν για ακόμη μια φορά οι αντοχές της κυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Τελικώς, προκειμένου να αποφευχθεί μία ρήξη, βρέθηκε μία μεσοβέζικη λύση, αυτή του να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα τέλη του 2016 για να αποφευχθεί μία ακόμη μείωση στις αποδοχές των στελεχών των Ένοπλων Δυ­νάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των δικα­στικών και γενικά όλων όσων αμείβονται με Ειδικά Μισθολόγια.

Αρχικά στην τροπολογία για το «πάγωμα» των Ειδικών Μισθολογίων αντέδρασαν οι συ­νήθεις ύποπτοι, που είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά στη συνέχεια στα «κά­γκελα» βγήκαν και οι ΑΝΕΛ, καθώς ο πρόε­δρος τους Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει πάγωμα μισθών των στρατιωτικών μια και κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και άμυ­να. Μετά από έντονο παρασκήνιο και σύσκε­ψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου τελικά η τροπολογία... τροποποιήθηκε με παρέμ­βαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομι­κών Γ. Χουλιαράκη που την επανακατάθεσε αναφέροντας ότι μέχρι τις 31/12/2016 θα πρέπει να γίνει από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Υπουρ­γούς κατάθεση ισοδύναμων μέτρων αντί του «παγώματος» ειδικών μισθολογίων.

Με τον ελιγμό αυτόν πείσθηκαν οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν και αυτήν την τροπολογία, η οποία όμως επί της ουσίας αφήνει ξεκρέ­μαστους τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς, δικαστικούς, για­τρούς και άλλους που ανήκουν στα Ειδικά Μισθολόγια, μιας και κανείς δεν γνωρίζει το τι θα γίνει εάν δεν βρεθούν τελικά τα ισοδύ­ναμα συνολικού ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα τροπολογία, όπως επανακατατέθη­κε δεν είναι δεσμευτική και μέχρι το τέλος του 2016 πολλά μπορεί να συμβούν, όπως να ζητηθούν νέα μέτρα από τους δανειστές.

Αφού λοιπόν έληξε ο «συναγερμός» από την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στη συζήτη­ση στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυ­νας Πάνος Καμμένος υποστήριξαν πώς δεν πρόκειται να «παγώσουν» τελικά τα ειδικά μισθολόγια.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!»

Η κυβέρνηση και ειδικά ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Εθνικός Άμυνας έχει δεσμευτεί στην υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ένστολων στα προ του Αυγούστου του 2012 επίπεδα. Δέσμευση που έως τώρα δεν έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση, αλλά πιέζεται να το πράξει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει για ακόμη μία φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κρίνοντας αντισυνταγματική την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων κατά το 50%. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος που έχουν δεσμευτεί στους ανθρώπους που προασπίζουν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας να μην τηρήσουν τις δικαστικές αποφάσεις και να προχωρήσουν και σε «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων. Όπως λένε και οι στρατιωτικοί «εκεί που μας χρωστούσαν, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι».

(PRONEWS-01/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger