Αρχική » , , , » Ο ... στρατηγός Πάνος απελευθερώνει τη χώρα

Ο ... στρατηγός Πάνος απελευθερώνει τη χώρα


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΗΓΈΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ... ΜΑΧΕΣ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ

Δεν ξέρω αν το προσέξατε χθες, αλλά στο κέντρο της Αθήνας είχε πάρα πολλή κίνηση. Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι ήταν κλειστοί. Μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Όλοι έβλεπαν τις κατοχικές δυνάμεις της τρόικας να αποχωρούν.

ΝΟΜΙΖΕΤΕ πως είναι παραμύθι; Κάνετε λάθος. Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζεται πως «η χώρα απελευθερώνεται από το ζυγό». Μπορεί να μη φορούσε πάλι τη στρατιωτική σχολή, αλλά ως... στρατηγός περιέγραφε τη μάχη χαρακωμάτων που δίνει καθημερινά η κυβέρνηση απέναντι στις ορδές των βαρβάρων του Μνημονίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΑΝ.ΕΛ. είναι χαρισματικός. Διαθέτει τρομερή σκηνική παρουσία, είτε μιλάει στη Βουλή είτε στην τηλεόραση. Μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να περάσει από το ένα θέμα στο άλλο και να αναφερθεί σε δεκάδες ονόματα και νομοθετήματα. Θυμάται τα πάντα. Ανακαλύπτει από μόνος του διάφορους απίστευτους αριθμούς πάνω στους οποίους επιχειρηματολογεί. Και για τις περισσότερες υποθέσεις με σχεδόν ταχυδακτυλουργικό τρόπο παρουσιάζει σελίδες εγγράφων που παραδίδει στη Γραμματεία της Βουλής.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ η παράσταση είναι εντυπωσιακή και πάντοτε συγκινεί, άλλες φορές πασπαλισμένη με τον απαραίτητο τόνο εθνικοπατριωτισμού, άλλοτε ως προστάτης του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» και άλλοτε ως «επαναστάτης» απέναντι στο κεφάλαιο και τα συμφέροντα. ΜΕΧΡΙ πέρσι δεσμευόταν πως θα αποχωρούσε από την πολιτική αν βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να υπογράψει Μνημόνιο. Το Μνημόνιο το υπέγραψε και μετά δεσμευόταν πως δεν θα επιτρέψει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά. Ο μειωμένος ΦΠΑ καταργήθηκε και μετά δεσμευόταν πως αν δεν παραιτηθεί ο Μουζάλας, θα φύγει από την κυβέρνηση. Ο Μουζάλας δεν παραιτήθηκε, ούτε όμως και ο υπουργός Άμυνας. Μετά δεσμεύθηκε πως την Πρωτομαγιά θα βγαίναμε οριστικά από τα Μνημόνια, κάτι που προφανώς γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πως δεν συνέβη. Τώρα βλέπει τη χώρα να... απελευθερώνεται από το ζυγό των κατακτητών, δεσμεύεται για «αηομνημονιοποίηση», καλύτερες μέρες και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πριν από το 2031!

ΓΙΑ Ο,ΤΙ κι αν είχε υποσχεθεί διαψεύστηκε και, μάλιστα, πάντοτε μέσα σε χρόνο λίγων εβδομάδων. Κι όμως σαν να μην έχει συμβεί τίποτα συνεχίζει ακάθεκτος, δίνοντας υποσχέσεις, τις οποίες οι πολίτες απλά θα περιμένουν να... διαψευστούν.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗ-jtsaprounis@e-typos.com-11/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger