Αρχική » , , , , , , » Οργή για το προκλητικό και ανιστόρητο πανό

Οργή για το προκλητικό και ανιστόρητο πανό


«Ορισμένοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη δημιουργία καλού κλίματος. Εθνικιστικές δυνάμεις και δυνάμεις που προ­σπάθησαν να επηρεάσουν την αλβανική πολιτική δεν είναι καθόλου ευχαριστημέ­νες που είμαστε σε διάλογο με την Αλβα­νία. Η επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία έχει μειωθεί διότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αλβανίας βρίσκονται σε μεγάλη αντι­παράθεση με την τουρκική ηγεσία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββα­τοκύριακο», με αφορμή το ανέβασμα του προκλητικού (και ανιστόρητου) πανό στον αγώνα Αλβανίας - Ελβετίας στο Euro 2016 που έγραφε: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυ­μηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 αλβανοί θύματα».

«Ολοι όλοι ήταν 18.000»...

«Είναι απορίας άξιο -συνέχισε ο υπουρ­γός- πώς με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας στη Βέρνη έκανε αμέσως ενέρ­γειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρί­ας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών, αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση».

«Οι Τσάμηδες ήταν 18.000. Ακόμη κι αν ήμασταν τόσο κακοί, δεν υπήρχε τέτοιος αριθμός (100.000)», επισήμανε και συ­μπλήρωσε: «Δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων. Οι Τσάμηδες λειτούργησαν σαν δωσίλογοι και εγκληματίες πολέμου που συνεργάστηκαν με τους Ναζί. Αποχώ­ρησαν από την Ελλάδα γιατί τα δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωρια­κούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας - Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», δήλωσε και ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ Ευ­στράτιος Ευθυμίου.

«Μέτρα από την UEFA»

Άμεση ήταν και η αντίδραση του υφυ­πουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος με προσωπική επιστολή διαμαρτυρήθηκε με αυστηρό ύφος στον γενικό γραμματέα της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη και σημείωσε: «Διερωτώμεθα, πώς είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, από­λυτα γνωστοί σε όλες τις εθνικές πο­δοσφαιρικές ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πώς συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύ­τατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών».

Με την επιστολή του προς τον γ.γ. της UEFA ο Κοντονής ζητά από τη διεθνή ομοσπονδία «να καταδικάσει την ενέργεια και να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις».

ο μικρο-πολιτικός
(ΤΑ ΝΕΑ-13/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger