Αρχική » , , » Αλλάζουν τα πάντα στις συντάξεις των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Αλλάζουν τα πάντα στις συντάξεις των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας


«Χτυπάνε» τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από 1η Ιουλίου εφαρμόζεται και σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας το νέο καθεστώς με την Εθνική και Ανταποδοτική σύνταξη και έτσι περίπου 20.000 στρατιωτικοί με θεμελιωμένο σήμερα συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχουν τελευταία ευκαιρία αποχώρησης με τις παλιές ευνοϊκές διατάξεις μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται, κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ημερομηνίας αποχώρησης θα παίξει η δημοσίευση του ΦΕΚ αποστρατείας και όχι η υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Αυτό σημαίνει πως για να υπολογιστεί η σύνταξη του στελέχους Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας με το παλαιό καθεστώς θα πρέπει να έχει υποβληθεί αίτηση συνταξιοδότησης αλλά και να έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ αποστρατείας πριν την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους, υπάρχουν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες. Ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για όλους όσοι υποβάλουν αιτήσεις από τις 12 Μαΐου και μετά. ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου σε ΦΕΚ.

Οι μόνοι που εξαιρέθηκαν αλλά μόνο για ενάμιση μήνα από τον γενικό αυτό κανόνα είναι τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας. Την 1η Ιουλίου «κλείνει» το παράθυρο που άφησε ανοικτό ο νόμος, ώστε και τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας να υπαχθούν στο νέο ενιαίο για όλους καθεστώς.

Μέχρι το 2010 τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Σωμάτων Ασφαλείας χρειάζονταν 24,5 χρόνια πραγματικής ασφάλισης για να θεμελιώσουν δικαίωμα και να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου χωρίς όριο ηλικίας. Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν αυτό τον χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2010 έχουν και σήμερα θεμελιωμένο δικαίωμα ώστε να φύγουν χωρίς όριο ηλικίας.

Μετά το 2010 το γενικό αυτό όριο αυξάνεται σταδιακά κατά 1,5 έτος τον χρόνο ως εξής:

Όσοι συμπλήρωσαν 24,5 χρόνια ασφάλισης το 2011 μπορούν να βγουν με 26 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. 

Όσοι συμπλήρωσαν 24,5 χρόνια ασφάλισης το 2012 μπορούν να βγουν με 27,5 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. 

Όσοι συμπλήρωσαν 24,5 χρόνια ασφάλισης το 2013 μπορούν να βγουν με 29 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας. 

Όσοι συμπλήρωσαν 24,5 χρόνια ασφάλισης το 2014 μπορούν να βγουν με 30,5 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.

Για όσους δεν έχουν θεμελιώσει μέχρι 31/12/2014 με 24,5 χρόνια η πόρτα της εξόδου στη σύνταξη ανοίγει από 1/1/2015 και εξής μόνο με την συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας ή με 40 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας.

(ΜΑΚΕΛΕΙΟ-24/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger