«Ένα τάλαρο διά τον Στόλον»


Κύριε διευθυντά

Στο περιοδικό Ναυτική Ελλάς του Ιουνίου δημοσιεύθηκε το γράμμα που είχε στείλει το 1900 ο φτωχός Κωνσταντίνος Κόκκινος Σακουλές στον τότε υπουργό Ναυτικών. Επειδή το ολιγόλογο κείμενό του δείχνει τον απαράμιλλο πατριωτισμό που είχαν τότε οι Έλληνες, θα ήθελα να το μνη­μονεύσω, καθώς και να υποστηρίξω την πρόταση του υποναυάρχου (ε.α.) I. Οικονομόπουλου, ο οποίος προτείνει με μέριμνα του ΥΕΘΑ και του υπουρ­γείου Παιδείας να αναρτηθεί στις Μονάδες, Υπηρεσίες, Σχολεία και Πανε­πιστήμια για να δείξει τη φλόγα που είχε στην καρδιά του για την πατρίδα τότε ο απλός Έλληνας. Το κείμενο του γράμματος είναι: «Σου στέλνω ένα τά­λαρο διά τον Εθνικόν Στόλον. Είναι μαζεμένο πεντάρα-πεντάρα, από εκείνους που με λυπούνται διά την κατάστασίν μου. Δεν έχω άλλα να δώσω. Ας δώσουν εκείνοι που έχουν περισσότερα... Κωνσταντίνος Κόκκινος Σακουλές». 

Αυτό το γράμμα πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα σε μας τους Νεοέλληνες και ειδικά σε αυτούς που μας κυβερνούν, οι οποίοι, αν και ισχυρίζονται ότι κόπτονται για τις αξίες της πατρίδος μας, οι πρά­ξεις τους δείχνουν το αντίθετο. Δεί­χνουν ότι έχουν βαλθεί, ειδικά οι υπεύθυνοι για την παιδεία, μέσα στο πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, να οδηγήσουν τα παιδιά μας σε επικίνδυνες ατραπούς, μακριά από τα ιδα­νικά που θα πρέπει να έχουν για την πατρίδα τους, για τη θρησκεία τους, για τις παραδόσεις του έθνους μας, ξεχνώντας ότι τα ιδανικά είναι σαν τα άστρα. Δεν είναι χειροπιαστά, αλλά ακολουθώντας τα βοηθούν τους νέους, όπως ο πολικός αστέρας τους ναυτιλλομένους, να εκπληρώσουν τον προορισμό τους στη ζωή.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ
Αντιναύαρχος (ε.α.)

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-15/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger