Αρχική » , » Αξιωματικοί από Σχολές Υπαξιωματικών: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας»

Αξιωματικοί από Σχολές Υπαξιωματικών: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας»


Διαμαρτύρονται οι αξιωματικοί που προέρχονται από Σχολές Υπαξιωματικών των ΕΔ, γιατί, σύμφωνα με νέο νό­μο, η πολιτεία τούς αποστρατεύει βίαια σε ηλικίες 52 έως 54 ετών. Αυτό έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους, καθώς για λόγους που έχουν να κάνουν με την οικονομική ανέχεια, οι περισσότεροι κυριολεκτικά παρακαλούν να παραμείνουν στην υπηρεσία μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας τους, όπως προβλέπεται για όλους τους υπόλοι­πους αξιωματικούς. Πιο συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου 2015 ψηφίστηκε ο νόμος 4336/2015 ΦΕΚ 94, ο οποίος ανέφερε ρητά: «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση από την υπηρεσία, όπως ειδικότερα θα ρυθμιστεί νομοθετικά, πριν από τη συμπλήρω­ση του 58ου έτους της ηλικίας τους». 

Όμως, λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου 2015, ψηφίστηκε ο νόμος 4337/2015 (ΦΕΚ A' 129/17-10-2015), με τον οποίο και απαλείφθηκε η διάταξη που αναφερόταν στο 58ο έτος της ηλικίας. Σημειώνεται ότι στην ΕΕ υπάρχει η παράλληλη επετηρίδα για τα στελέχη που παραμένουν και χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου κρί­νουν αναγκαίο. Η οικειοθελώς παραμονή των στρατιωτι­κών στην υπηρεσία πέραν των 35 χρόνων, στα 58 έτη δη­λαδή, ισχύει για αξιωματικούς προερχόμενους από τις ΣΣΕ - ΣΝΔ - ΣΙ, αλλά δεν ισχύει για αξιωματικούς προερχόμε­νους από ανακατάταξη από τις Σχολές ΣΥΔ - ΣΜΥ - ΣΤΥΑ - ΣΜΥΝ. 

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/06/2016)

2 σχόλια:

  1. Σιγά να μην παρακαλανε να παραμείνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποιοι που καθονται σε παχιές καρέκλες .....θελουν να παραμείνουν σε αυτές μέχρι να πεθάνουν ...
    Όχι να πανε σπιτακια τους διότι ο στρατος δεν τους ανήκει .....
    Να παιρνουν και άλλοι σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger