Αρχική » , , , » Επιστολή αγανάκτησης των στρατιωτικών

Επιστολή αγανάκτησης των στρατιωτικών


Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα απέστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια των στελε­χών του Σ.Ξ στα Κέντρα Παραμονής Αλλοδαπών (ΚΕΠΑ), τα οποία ξεφυτρώνουν σαν... μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα με καταιγιστικούς ρυθμούς. 

Όπως αναφέρεται στην επιστο­λή της ΕΣΠΕΗΠ, τόσο ο αριθμός των ΚΕΠΑ όσο και οι ώρες απασχόλησης των στελεχών σε αυτά (σ.σ. την ώρα που θα έπρεπε να ασχολούνται με τα αυτονόητα καθήκοντά τους) έχουν επιβαρύνει κατά πολύ την καταπόνηση του προσωπι­κού, ενός προσωπικού το οποίο επιπρόσθετα έχει πληγεί οικονομικά σε τρομερό βαθμό. 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει κατά πολύ το ωράριο αλλά και τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών, καθώς και των οπλιτών που υπηρετούν τη θητεία τους στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη υπερωριακή απασχόληση στο σύνολο του προσωπικού, πέραν των 40 ωρών προσφο­ράς εργασίας εβδομαδιαίως που ισχύει και για το προσωπι­κό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και ο ίδιος αναφέρατε με τη σχετική απάντησή σας στη Βουλή. 

Η Ένωσή μας προτεί­νει να δοθούν άμεσα οι ανάλογες ώρες απαλλαγής στο σύνο­λο του προσωπικού που εκτελεί 24 ώρες υπηρεσίες, ώστε το ωράριο εργασίας τους να μην ξεπερνά τις 40 ώρες εβδο­μαδιαίως, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία». 

Π.Σ.
(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-17/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger