Αρχική » , , , , » Θράκη: Εμεινε χωρίς ελληνικά κανάλια

Θράκη: Εμεινε χωρίς ελληνικά κανάλια


Χάθηκε το σήμα μετά τη μετατροπή της αναλογικής τηλεόρασης σε ψηφιακή. Πάρτι κάνουν τα τουρκικά δίκτυα.

Αρ. Μάτιος

«Βούτυρο στο ψωμί» των γερακιών της Τουρκίας αποτελεί ο πλήρης αποκλεισμός της Θράκης από την ελληνική τηλεόραση! Η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς από τότε που η αναλογική τηλεόραση μετατράπηκε σε ψηφιακή με την πλατφόρμα της Digea έχουν αφήσει την ακριτική Ελλάδα χωρίς σήμα, με αποτέλεσμα οι πράκτορες να κάνουν... πάρτι, προσφέροντας απλόχερα δωρεάν δορυφορικά πιάτα με τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια!

Για τον αποκλεισμό, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γεώργιος Παυλίδης απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ζητώντας την παρέμβασή τους. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενέταξε έργο στο περιφερειακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της περιόδου 2007-2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το έργο αυτό ήταν ώριμο για να δοθεί έγκριση προς δημοπράτηση από τον Μάρτιο του 2015, όμως δεν προχώρησε».

«Πρόκειται για ένα άκρως απαραίτητο έργο ευθύνης και αρμοδιότητας της κυβέρνησης και του κράτους, που διαχειρίζονται τη διάχυση των πάσης φύσεως συχνοτήτων, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα της χώρας» τονίζει ο κ. Παυλίδης.

Την προβληματική κατάσταση έχουν, φυσικά, σπεύσει να εκμεταλλευθούν οι πράκτορες των Τούρκων, που χαρίζουν δορυφορικά πιάτα, προκειμένου στα σπίτια των μουσουλμάνων να παίζουν τα κανάλια της Τουρκίας. «Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας. Δίνουμε ουσιαστικά στο... πιάτο τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης στους Τούρκους. Οκτώ στα δέκα σπίτια, πλέον, τόσο στις παραμεθόριες περιοχές όσο και μέσα στις μεγάλες πόλεις παρακολουθούν τουρκικά τηλεοπτικά προγράμματα, πολλά εκ των οποίων προβάλλουν βαριά ανθελληνική προπαγάνδα» αναφέρει πρώην στρατιωτικός στη «δημοκρατία».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-02/06/2016)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger